‘ICT Vanaf Morgen’ wint NHN Thema award

IT-onderneming ICT Vanaf Morgen helpt jongeren aan nieuwe toekomst

Jouw ICT-vraagstukken lossen wij op en samen maken we de wereld mooier!

Hoe trots kan je zijn? Bij de finale van de NHN Business Awards werden we winnaar van het thema Diversiteit & Inclusie. Twee voorrondes, een bedrijfsbezoek van de 9-koppige jury en een inspirerende eindspeech van onze Laurens Overtoom maakten dat we de overwinning binnen konden slepen. We genieten van deze waardering, maar misschien is nog wel belangrijker dat het nu nog zichtbaarder wordt waar we werkelijk voor staan: jongeren kansen bieden op een nieuwe toekomst!

Sociaal en Duurzaam

ICT Vanaf Morgen is opgericht in 2016; Jobcoach Laurens Overtoom ontmoette IT-ondernemer Ewout Nijland. Ewout wilde iets doen aan de snelgroeiende ICT-afvalberg. Laurens wilde een veilige en inspirerende plek voor jongeren die uit zijn gevallen en thuiszitten zonder perspectief. Ze besluiten om samen met jongeren afgeschreven ICT-hardware een tweede leven te geven.  Zo  ontstond ICT Vanaf Morgen, een social enterprise met een sociale én duurzame missie. Wat begon in een garagebox, zijn we nu een bedrijf met twee vestigingen en zo’n 80 mensen op de werkvloer. Jongeren vinden bij ons een veilige werk- en leeromgeving en zij leveren aan onze partners ICT-diensten. We wipen data, refurbishen hardware, testen software, leveren ICT-support, voeren werkplekmigraties uit en meer.

De hardware die wij van onze partners ontvangen, refurbishen wij of voeren deze verantwoord af. Zo verkleinen wij de ICT-afvalberg en het verbruik van kritieke grondstoffen. En via gemeenten en instellingen komen de opgeknapte laptops en desktops terecht bij minima. Ook doneren wij aan stichtingen en verenigingen.

Social Return

We maken impact op jongeren en milieu en zijn hiervoor opgenomen in het register Code Sociaal Ondernemen. Dit samen met het keurmerk PSO30+ maakt dat investeringen in ons volledig aftrekbaar zijn voor bedrijven met een social return verplichting.

Laten we samen werken aan een betere wereld!