ICT

Hyarchis helpt Ingage met datastrategie

Hyarchis migreert Document Management Systeem van Ingage succesvol naar cloud

Hyarchis helpt Ingage met datastrategie

Foto: Ingage, Mark de Rijke

Amsterdam,
Hyarchis bevestigt zijn positie als dienstverlener aan financiële instellingen met een succesvolle migratie naar de cloud van het Document Management Systeem van Ingage, een platform voor financiële dienstverlening. Het platform van Ingage biedt beleggers, financieel adviseurs en consumenten essentiële informatie waarop zij hun keuzes voor de toekomst kunnen baseren, met name op het gebied van hypotheken: onder Ingage vallen onder meer de franchiseketens De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur, en de hypotheekmerken Merius Hypotheken, Impact Hypotheken en Hyra Hypotheken.

Brondocumentatie

Om ervoor te zorgen dat huiseigenaren op een verantwoorde wijze een hypotheek kunnen krijgen, hebben de hypotheeklabels van Ingage veel brondocumenten nodig. Die moeten veilig worden bewaard volgens de geldende wet- en regelgeving. Ingage en moederbedrijf CMIS Group werken hiervoor al tien jaar met de software van Hyarchis. Tot voor kort had Ingage de DMS-applicatie in eigen beheer. Dit onttrok veel capaciteit van de afdelingen IT en Compliance. En die resources heeft  Ingage juist heel hard nodig om de datastrategie verder uit te rollen. Hyarchis bood de oplossing door de applicatie en data naar de cloud te migreren. Met Hyarchis Document Management kan Ingage een groot deel van het dagelijks beheer overlaten aan Hyarchis. De IT-specialisten kunnen daardoor meer aandacht besteden aan het analyseren, ordenen en gebruiken van de data zelf.

Extra functionaliteiten

“Ingage zet sterk in op data. De laatste tijd werden we echter beperkt in onze datastrategie, omdat we steeds meer tijd kwijt waren aan het zelf beheren van de applicatie,” zegt Mark de Rijke, CEO van Ingage. “Hyarchis Document Management bood de oplossing door data te migreren naar de cloud. Nu helpt Hyarchis met het onderhoud van de applicatie en ondersteunt ons met het regelen van compliance zaken. Onze medewerkers hebben nu meer tijd over om data te analyseren, verrijken en te beheren – waarbij Hyarchis nog meer helpt met zijn AI-functionaliteiten.” De applicatie helpt ook bij het eenvoudiger beheren van compliance-zaken. Zo heeft Hyarchis Document Management een handige AVG-checklist en verwijdert de applicatie documenten automatisch na het verstrijken van de bewaartermijn.

AI-functionaliteiten

Daarnaast biedt deze cloud-oplossing veel (AI-)functionaliteiten die Ingage kunnen ondersteunen, zegt IT Director Wim Lut. “Zo kunnen BSN-nummers in paspoorten automatisch worden geblurd, wat enorm veel tijd scheelt. Het is ook een stuk makkelijker geworden om grote archieven te doorzoeken. En doordat deze applicatie werkt met een API, kunnen verbindingen naar andere systemen een stuk makkelijker worden bewerkt.”

Vorig bericht Xebia stelt Keith Landis aan als chief marketing officer
Volgend artikel Rosalind Chan benoemd als Marketing Director bij Zien Group

Nu op WijNoordHolland