Kantoor

Hubbz laat werknemers met abonnement lokaal thuiswerken op locatie

Startup speelt in op behoefte aan minder reistijd personeel, vermindering uitstoot en goede werkplek

Hubbz abonnement thuiswerken op locatie

foto Hubbz

Amsterdam,
Sinds de coronapandemie laten steeds meer bedrijven hun personeel deels thuiswerken. Voor werknemers die wel op afstand willen werken, maar die thuis onvoldoende ruimte hebben voor een werkplek of niet gestoord willen worden door kinderen of behoefte hebben aan een andere omgeving, richt start-up Hubbz overal in Nederland lokale, ergonomisch werkplekken in.

Die zorgen ervoor dat werknemers minder reistijd kwijt zijn, minder CO2 uitstoten en toch van alle gemakken van een modern kantoor gebruik kunnen maken. Werkgevers, bedrijven of zzp’ers sluiten hiervoor een maandelijks abonnement af voor hun medewerkers, net als bij een sportschool. Die kunnen zo in hun eigen regio op afstand werken. Met dit abonnement kunnen ze bij alle Hubbz-vestigingen naar binnen en onbeperkt gebruik maken van vergaderruimtes, ergonomische werkplekken met bureaus en internet en zoom- en belruimtes. Op elke locatie is een Food & Bevarage voorziening en heerlijke koffie aanwezig. Hubbz werkt nog aan het beschikbaar stellen van deelvoertuigen of -fietsen. Via de Hubbz app kunnen gebruikers een werkplek reserveren en op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt op de verschillende locaties. Bijvoorbeeld events, borrels, trainingen of lezingen.

Met dit concept wil Hubbz de gevestigde bedrijven op de markt voor thuiswerken, op afstand werken en de verhuur van kantoorruimtes uitdagen. De eerste locaties zullen opengaan in Weesp, Amsterdam Zuid-Oost en Leiden. Hubbz is in een vergevorderd stadium met locaties in Almere, Den Haag, Amersfoort en Haarlem. Via een zogeheten pre-seed funding heeft de start-up een significant bedrag opgehaald om deze groei te realiseren.

Nieuwe arbeidsvoorwaarde?

Hubbz ziet een exponentiële groei ontstaan in het aantal bedrijven dat thuiswerken omarmt en dat vastlegt voor medewerkers, bijvoorbeeld in cao’s en arbeidsvoorwaarden. In deze nieuwe situatie ligt er meteen een zorgplicht voor werkgevers. Hubbz kan deze plicht voor iedere werkgever uit handen nemen en zorgen voor een landelijke, later ook globale dekking, van ergonomische werkplekken en ontmoetingsruimtes. ,,Thuiswerken is het nieuwe normaal, maar heeft iedereen een fatsoenlijke thuiswerkplek? Het antwoord is simpel: nee. Het is onze ambitie om iedereen te voorzien van een ergonomische werkplek, binnen vijftien minuten (elektrisch) fietsen”, zegt medeoprichter Jasper van den Berg van Hubbz. ,,Een fijne plek om te werken, om collega’s en andere mensen te ontmoeten. Een plek die inspireert en creativiteit los kan maken. De mens heeft altijd het contact met anderen nodig. Fysiek elkaar ontmoeten zal nooit verdwijnen. Lokaal zijn daar op dit moment weinig echte oplossingen voor. We hebben in ons vooronderzoek gezien dat bedrijven het mes aan twee kanten willen laten snijden. Aan de ene kant willen ze minder reistijd voor hun personeel om daarmee een bijdrage te leveren aan een groenere wereld met minder uitstoot. Aan de andere kant zoeken ze een manier om de werk-privé balans van werknemers te verbeteren”: aldus medeoprichter Victor Geerts.

Thuiswerken roept volgens de start-up altijd vragen op als: Is dat ergonomisch? Wie betaalt er voor de werkplek? Is de plek wel inspirerend genoeg? Waar concurrenten steeds hogere uurprijzen vragen, werkt Hubbz met een scherp geprijsd maandabonnement. De doelgroep bestaat uit mensen die niet voldoende ruimte hebben om een fijne thuiswerkplek in te richten of die met jonge kinderen thuis zijn, freelancers die graag op meerdere plekken willen werken en mensen die lokaal op zoek zijn naar een inspirerende, ergonomische werkplek. Daarnaast kunnen bedrijven Hubbz als flexibele schil gebruiken zodat er geen extra meters gehuurd hoeven worden, een win-win situatie.

Vorig bericht American Factoring bedrijven zien toestroom financieringsverzoeken
Volgend artikel Multi Car Center nieuwe sponsor van SV Hoofddorp

Nu op WijNoordHolland