Infra

Herenweg (N511) in Bergen een week langer dicht in avond en nacht

Het vervangen van de paddentunnels duurt langer dan verwacht

Herenweg N511 Bergen dicht

Bergen,
Het vervangen van de paddentunnels in de Herenweg (N511) in de gemeente Bergen duurt een week langer dan verwacht.
De Herenweg (N511)  tussen Landhuis het Woud en de rotonde met de Zeeweg/Eeuwigelaan is tot en met vrijdag 2 juni tussen 21.00 en 6.00 uur afgesloten. Het autoverkeer wordt omgeleid.

Hinder door regen

Oorspronkelijk stonden de werkzaamheden gepland van maandag 8 mei tot en met vrijdag 26 mei. De werkzaamheden nemen meer tijd in beslag dan vooraf gedacht. Door de regen was het grondwaterpeil gestegen waardoor een extra pomp ingezet moest worden.

Omleiding

Het autoverkeer volgt in de avond en nacht de omleidingsroute via de Eeuwigelaan, Komlaan, Dreef, Bergerweg (N510), Martin Luther Kingweg (N9), Hoeverweg (N512) en de Heilooër Zeeweg, en vice versa. Het fietspad blijft open. Overdag (tussen 6.00 en 21.00 uur) is de Herenweg (N511) gewoon open.

Paddentunnels

Wegen helpen mensen snel ergens te komen, maar vertragen dieren en versnipperen hun leefgebied. Veel dieren komen om in het verkeer, ook op de provinciale wegen. De provincie helpt daarom de dieren met allerlei tunneltjes, duikers en groene bermen. Onder de Herenweg (N511) zijn 3 speciale tunneltjes voor padden. Deze paddentunnels zijn oud en aan vervanging toe.

Om de paddentunnels te kunnen vervangen is het nodig om ook het asfalt van de weg gedeeltelijk te verwijderen. Na het vervangen van de paddentunnel wordt de weg tijdelijk dichtgemaakt met betonplaten, omdat het tunneltje nog enkele maanden moet zetten. Daarna wordt asfalt aangebracht. De verwachting is dat hiervoor de weg nog 1 avond en nacht afgesloten wordt. Wanneer dit precies gaat gebeuren is nog niet bekend.

Vorig bericht Noord-Holland vraagt aan Rijk €1,2 miljard voor landelijk gebied
Volgend artikel Een op de vier retailmedewerkers voelt zich onveilig op de werkvloer

Nu op WijNoordHolland