Nieuws

Hans Wijers vertrekt bij Heineken

Huët volgt Wijers op als president-commissaris van Heineken.


Amsterdam – Hans Wijers heeft aangegeven bij de aandeelhoudersvergadering op 25 april 2019 terug te treden als president-commissaris de raad van commissarissen van bierconcern Heineken. Wijers is 6 jaar voorzitter geweest. Zijn beoogd opvolger is Jean-Marc Huët, sinds 2014 lid van de raad van commissarissen van Heineken. Behalve commissaris bij Heineken is hij ook commissaris bij SHV Holdings

Op de aandeelhoudersvergadering in april zal ook Yonca Dervisoglu haar commissariaat neerleggen. Ze heeft het te druk met haar uitvoerende taken voor Google. Rosemary Ripley, die managing director is van investeringsbedrijf NGEN, is haar beoogde opvolger. Michel de Carvalho, de man van Heineken-erfgenaam Charlene de Carvalho-Heineken, gaat op voor een nieuwe periode in de raad van commissarissen.

Na de aandeelhoudersvergadering in april 2019 zal de raad van commissarissen van Heineken bestaan uit de volgende 9 personen: Jean-Marc Huët, José Antonio Fernández Carbajal, Maarten Das, Michel de Carvalho, Christophe Navarre, Javier Astaburuaga Sanjinés, Pamela Mars Wright, Marion Helmes en Rosemary Ripley. Mogelijk wordt de raad nog aangevuld met een tiende lid.

Vorig bericht AM begint bouw luxe appartementen stadshart Amstelveen
Volgend artikel Pieter Heiliegers wordt nieuwe burgemeester van Uithoorn

Nu op WijNoordHolland