Huisvesting

Studentenhuisvesting Haarlem Campus op terrein Koepel Haarlem

Haarlem Campus en studentenhuisvester DUWO ondertekenden een overeenkomst voor de huisvesting van 88 studenten

Haarlem krijgt nieuwe functie als studentenhuisvesting

Haarlem, 
Institute for Higher Education (Haarlem Campus) en studentenhuisvester DUWO ondertekenden een overeenkomst voor de huisvesting van 88 studenten in de woningen die DUWO op het terrein van de vroegere strafgevangenis De Koepel realiseert. De woningen worden eind januari 2023 opgeleverd.

Het Haarlem Campus is de onderwijsinstelling die in de Koepel dit academisch jaar is gestart met drie Engelstalige business hbo-opleidingen op het gebied van Psychologie, Media en Digitalisering. Haarlem Campus is een van de hoofdhuurders en het omliggende terrein wordt een campus met onder meer studentenwoningen. DUWO verbouwt hier het voormalige Huis van Bewaring De Vest tot 82 studentenwoningen. Die verbouwing is inmiddels bijna gereed. Komende tijd worden de woningen gestoffeerd en gemeubileerd, waarna ze eind januari klaar zijn voor bewoning.

Timo Timmerman, CEO van Haarlem Campus: ‘De studenten staan te trappelen om erin te trekken. Het University College-concept van studeren, wonen, werken en plezier maken kan in januari echt beginnen.’

Ook Anneleen Lagae, voorzitter van de Raad van Bestuur van DUWO, kijkt vol verwachting uit naar de aanstaande oplevering: “Mooi dat de studenten van Haarlem Campus hier straks een gegarandeerde woning hebben en dat we dat als studentenhuisvester samen met de onderwijsinstelling hebben kunnen organiseren. Bij de officiële opening van het complex begin 2023 zullen we ook samen optrekken; we hopen er dan een leuk feest van te maken.”

Later meer woningen

De beide partijen ondertekenden de overeenkomst om huisvesting voor 88 Nederlandse en internationale studenten van de onderwijsinstelling te garanderen. De komende jaren zullen er nog voor 165 studenten woningen bijkomen. Haarlem Campus gaat groeien naar 600 studenten en hiermee kan nieuw instromende studenten een onderkomen worden aangeboden voor het eerste studiejaar.
De studentenwoningen in De Vest variëren in oppervlakte van 21 tot 39 m2. Het gaat om zelfstandige woningen (eigen keuken, badkamer en wc). Zes ervan zijn tweekamerwoningen, waar twee studenten kunnen wonen. De overeenkomst is ondertekend door Timo Timmerman, CEO van het Haarlem Campus, en Anneleen Lagae, voorzitter van de Raad van Bestuur van DUWO.

Vorig bericht Argent Energy bouwt glycerineraffinaderij in de Haven Amsterdam
Volgend artikel Mebin en bonden bereiken cao onderhandelingsresultaat

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland