Infra

Groot onderhoud Moormanbrug Den Helder afgerond

Brug over 'Het Nieuwe Diep' vernieuwd

Groot onderhoud Moormanbrug Den Helder afgerond

Foto: Griekspoor

Nieuw-Vennep,
In opdracht van Rijksvastgoedbedrijf heeft Griekspoor de Moormanbrug in Den Helder grootschalig gerenoveerd. De Moormanbrug ligt over ‘Het Nieuwe Diep’ en is de hoofdtoegang naar de marinebasis Den Helder. Met 16.000 openingen per jaar is het één van de drukste bruggen van Nederland. 

Renovaties sinds 2020

De Moormanbrug is voor Griekspoor geen onbekende. Naast dat Griekspoor het maandelijkse onderhoud verzorgt, heeft de firma in 2020 het volledige bewegingswerk inclusief de grendelinrichting van deze brug uit 1954 gerenoveerd.

Afgelopen zomer zijn al enkele (voorbereidende) werkzaamheden uitgevoerd. De slijtlaag is vervangen. Dat werk is ’s nachts verricht, om hinder voor het vaar- en wegverkeer zoveel mogelijk te beperken. Ook zijn gedurende deze periode de opleggingen onder de brug voorzien van een compleet nieuw drielaags conserveringssysteem.

Grootschalig gerenoveerd

Op maandag 3 oktober jl. is de grootschalige renovatie gestart. De brug is een kleine maand gestremd geweest. Conform planning is de brug op maandag 7 november om 06.00 uur weer in bedrijf gesteld. Griekspoor heeft gewerkt aan het conserveren van ballastkisten, brugvallen en leuningwerk, het herstellen van betonschades en wrijfgordingen, en het vervangen van slagboominstallaties en voegovergangen.

Vorig bericht Warmtefonds introduceert Energiebespaarlening voor kleine VvE
Volgend artikel Matter lanceert herpositionering

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland