Certificering

GP Groot ontvangt vierde circulair sloopcertificaat

GP Groot heeft onlangs vierde circulair sloopcertificaat in ontvangst genomen

GP Groot

Foto: GP Groot

ALKMAAR,
GP Groot circulair slopen heeft onlangs het vierde, circulair sloopcertificaat in ontvangst genomen. Het certificaat, uitgegeven door certificeringsinstantie Normec Certification & Stichting Veilig en Milieukundig Slopen, werd uitgereikt vanwege de sloopwerkzaamheden voor project de Paulusschool in Hilversum. GP Groot circulair slopen, onderdeel van GP Groot infrarealisatie, is hiermee koploper in Nederland met vier certificaten voor circulair slopen.

Duurzaam slopen: Efficiënt hergebruik van materialen voor bouwprojecten

Bij circulair slopen worden er zoveel mogelijk bestaande materialen bewaard voor direct hergebruik of ze worden opgewerkt tot nieuwe, bruikbare grondstoffen en producten. Er wordt steeds vaker gevraagd of sloopwerk op een circulaire manier kan worden uitgevoerd, vertelt Dick Sijm, projectleider bij GP Groot circulair slopen: “Opdrachtgevers zoals gemeenten willen steeds vaker duurzaam te werk gaan bij bouwprojecten. En dat begint al bij het ontmantelen van de oude panden. Bij de start van een sloopproject doen we een grote ronde door het pand en inventariseren we wat het hoogst haalbare is per product of materiaal om te hergebruiken. Zo hebben we bij het slopen van de Paulusschool in Hilversum de hardhouten kozijnen eruit gehaald, daar worden nieuwe kozijnen van gemaakt. En ook de ruiten/ ramen worden opgewerkt tot nieuwe ramen van HR+++ glas. Samen met een aantal partners zorgen we ervoor dat het opgewerkte materiaal een mooie volgende bestemming krijgt”, vertelt Sijm.

Circulair sloopcertificaat voor GP Groot in Hilversum

Voor het sloopproject in Hilversum ontving het bedrijf een circulair sloopcertificaat. Een bewijs dat verklaart dat de sloopwerkzaamheden volgens de afspraken van circulair slopen zijn uitgevoerd. Het certificaat wordt alleen uitgegeven wanneer aan alle richtlijnen is voldaan: voorafgaand, tijdens en na het sloopwerk. Het herbruikbare afval wordt apart afgevoerd en eenmaal opgewerkt, gebruikt bij projecten waar het nodig is. Naast dat het duurzaam is, bespaart het ook een aanzienlijke CO2-uitstoot omdat er minder nieuwe materialen hoeven te worden geproduceerd.

Vorig bericht Weinig vertraging door stikstof bij woningbouwprojecten in Noord-Holland
Volgend artikel N242 (Ommering) Alkmaar dicht voor groot onderhoud

Nu op WijNoordHolland