Mobiliteit

GO Sharing terug na overname BinBin

Bedrijf gaat verder onder dezelfde naam en herkenbare kleur

GO Sharing overname BinBin

De deelvoertuigen van GO Sharing zijn vanaf volgende week weer te gebruiken. Het bedrijf maakt vandaag bekend dat het is overgenomen door BinBin, de grootste aanbieder van deelvervoer in Turkije. Dankzij de overname kan GO Sharing zijn deeldienst voortzetten en blijven alle reeds aangeschafte tegoeden geldig.

Met de nieuwe partners achter zich zal GO Sharing de komende week de elektrische deelscooters en -fietsen weer gaan aanbieden in de 13 gemeenten waar het bedrijf actief was. Het bedrijf gaat verder onder dezelfde naam en herkenbare kleur en met dezelfde deelvoertuigen. Daarbij blijven alle tegoeden die eerder door gebruikers werden aangeschaft geldig. Ook wordt door de overname de surseance van betaling opgeheven en worden alle schuldeisers op korte termijn betaald.

Grootste Europese aanbieder van deelvervoer

BinBin is de grootste aanbieder van elektrisch deelvervoer in Turkije en biedt meer dan 25.000 deelsteps aan ruim 3 miljoen gebruikers in verschillende Oost-Europese landen. Het bedrijf maakt eigen hard- en software die nodig is voor de verhuur van elektrisch deelvervoer.

Met de overname van GO Sharing breidt het Turkse bedrijf zijn activiteiten uit naar West-Europa en zet het een grote stap in de ambitie om de grootste aanbieder van multimodaal deelvervoer van Europa te worden.

“Het pionieren in elektrisch deelvervoer heeft zijn ups en downs laten zien, waarbij we nu weer in een stijgende lijn in onze missie zitten: elektrisch deelvervoer voor iedereen. We hebben veel geleerd van de afgelopen jaren en we kijken uit om onder de vleugels van het ervaren BinBin de Europese vervoersuitdaging aan te pakken. In Nederland gaan we verder waar we zijn gebleven. We willen onze gebruikers bedanken voor hun geduld en vertrouwen de afgelopen periode,” zegt Raymon Pouwels, CEO van GO Sharing.

Vorig bericht Geld voor verbeteren kwaliteit vakantieparken in Noord-Holland
Volgend artikel 1,5 miljoen subsidie voor cultuur in Noord-Holland

Nu op WijNoordHolland