Glasvezel

Glasvezelaanleg op Bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem gestart

Alle adressen kunnen naar verwachting in voorjaar 2024 gebruikmaken van verbinding

Glasvezelaanleg Waarderpolder in Haarlem

Op de foto een deel van het team dat zorgt voor de uitrol van glasvezel op bedrijventerrein Waarderpolder, met centraal Martin Wanschers, COO Glaspoort (3e van links).

Haarlem,
Glaspoort is gestart met de aanleg van glasvezel op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem. Op maandag 21 augustus werd het officiële startsein van de werkzaamheden gegeven. Alle adressen zullen worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Alle adressen kunnen naar verwachting in het voorjaar van 2024 gebruikmaken van hun verbinding via glasvezel.

Aanleg glasvezel Waarderpolder

Er komt veel kijken bij de aanleg van een glasvezelnetwerk. Glaspoort legt samen met aannemer Selecta Infratechniek het glasvezelnetwerk aan. Hierbij worden ruim 1900 lokale ondernemers aangesloten, waarbij Selecta Infratechniek ervoor zorgt dat de bedrijfspanden tijdens de
aanlegwerkzaamheden steeds bereikbaar blijven.

Snel schakelen dankzij samenwerking gemeente Haarlem

“Optimale connectiviteit is voor bedrijven van groot belang. Met de aanleg van ons glasvezelnetwerk kunnen ook de bedrijven in deze gebieden binnenkort genieten van supersnel en betrouwbaar internet”, zegt Martin Wanschers, COO van Glaspoort. “We zijn dan ook erg tevreden over de samenwerking met de gemeente Haarlem. Dankzij deze samenwerking hebben we snel kunnen schakelen.”

Groen licht voor succesvolle uitrol

Yilmaz Dilek, CEO Selecta Infratechniek: “De proefboringen waren succesvol. Het licht staat op groen voor een succesvolle uitrol op het hele bedrijventerrein. Vanaf komende week komen onze glasvezelvoorbereiders langs de bedrijfspanden om samen met de ondernemers en
pandeigenaren te bepalen waar de glasvezelaansluiting geïnstalleerd kan worden.”

Vrijblijvende glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in het pand is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Indien ondernemers meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en
telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 25 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder Vodafone Business, T-Mobile en KPN.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met deze joint venture willen ze de glasvezelaanleg in Nederland versnellen. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel.

Vorig bericht KUGI Hard Iced Teas nu verkrijgbaar bij Albert Heijn
Volgend artikel Medemblik zoekt naar meest duurzame ondernemers 2023

Nu op WijNoordHolland