Nieuws

Gerhard van der Bijl wordt CCO Royal FloraHolland

Gerhard van der Bijl gaat in zijn nieuwe rol als Chief Commercial Officer leiding geven aan het nieuwe bedrijfsonderdeel met de voorlopige naam Markt & Klant.


Aalsmeer – Markt & Klant ontstaat, net als de het onderdeel Kwekersdiensten, als gevolg van de aanpassing van de organisatiestructuur aan de aangescherpte strategie. De CCO zal ook leiding geven aan de digitale kanaalactiviteiten (Floriday, FloraMondo en FloraXchange) die geïntegreerd worden in het onderdeel Markt & Klant. Gerhard van der Bijl blijft de functie van Chief Digital Officer vervullen.

Business-to-business dienstverlener

Steven van Schilfgaarde is enthousiast over de switch: “De benoeming van Gerhard van der Bijl versnelt de organisatieontwikkeling en transformatie van Royal FloraHolland als business-to-business dienstverlener op basis van het digitale eco-systeem dat Royal FloraHolland momenteel ontwikkelt.” De start van Gerhard van der Bijl in zijn nieuwe rol is afhankelijk van de ingangsdatum van de nieuwe structuur. Deze is nog onderwerp van een adviesaanvraag bij de Ondernemingsraad. Daarnaast is de start afhankelijk van de invulling van de functie van CIO waarvoor nu een vacature is ontstaan. Gerhard van der Bijl zal in eerste instantie nauw samenwerken met Fedor Hoevenaars die deze rol nu op interim basis invult. Gerhard van der Bijl is ruim twee jaar werkzaam bij Royal FloraHolland in de gecombineerde functie van CDO en CIO.

Waarde en relevantie vergroten

De afdeling Markt & Klant wordt het gezicht naar klanten (kwekers en kopers). Hier ontwikkelt Royal FloraHolland nieuwe digitale, logistieke en financiële diensten voor de klant waarmee zij hun waarde en relevantie kunnen vergroten.

Transformatie sierteeltsector

Gerhard van der Bijl werkte voorheen bij Wehkamp en Elsevier. Hij won in 2018 jaar de prijs voor de beste CxO van het jaar. Hij geeft ook gastcollege aan de Nyenrode Business Universiteit en spreekt regelmatig over de transformatie van de sierteeltsector met digitaal en data.

Vorig bericht Recordoverslag in Amsterdam en regio in 2018
Volgend artikel Holland boven Amsterdam lanceert themajaar De Gouden Eeuw

Nu op WijNoordHolland