Nieuws

Gemeenteraad Amstelveen bespreekt profielschets burgemeester

In raadsvergadering op 29 oktober bespreekt gemeenteraad profielschets voor burgemeester.


De vertrouwenscommissie in oprichting heeft de afgelopen periode de profielschets voor de burgemeester van Amstelveen opgesteld. De gemeenteraad zoekt een ervaren bestuurder, die kundig en krachtig optreedt voor de 90.000 inwoners van Amstelveen. De burgemeester is breed georiënteerd, bezit relativeringsvermogen, heeft oog voor iedereen en beschikt over een natuurlijk bestuurlijk overwicht.

De raad ziet een aantal uitdagingen in Amstelveen, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de nieuwe burgemeester. Het versterken van de samenhang in de stad is daar één van. Een tweede is een stevige en zelfbewuste opstelling in regionale verbanden. De raad verwacht ook een krachtige opstelling voor veiligheid. Daarnaast is het belangrijk dat de burgemeester de raad proactief in positie zet en houdt.

Op maandag 29 oktober bespreekt de gemeenteraad in een extra raadsvergadering de profielschets met de commissaris van de Koning, de heer Remkes. Na vaststelling van de profielschets door de raad zal de vacature voor de burgemeester van Amstelveen worden opengesteld.

De raadsvergadering van 29 oktober is openbaar. U bent van harte welkom om de bijeenkomst op de publieke tribune bij te wonen. De vergadering start om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal van het raadhuis aan de Laan Nieuwer-Amstel 1 in Amstelveen.

Vorig bericht Royal Schiphol Group wint AWVN-trofee voor meest inclusieve organisatie
Volgend artikel Nederlandse start-up dobbi meest innovatieve stomerij ter wereld

Nu op WijNoordHolland