Nieuws

De Drukkerij broedplaats voor woon-werkgebied Kanaalzone

Gemeente Alkmaar realiseert met ‘De Drukkerij’ een broedplaats voor creatieve startups, podiumkunstenaars, makers, urban culture en urban sports.


De Drukkerij Alkmaar

Alkmaar
Samen met 25 initiatiefnemers realiseert Gemeente Alkmaar met ‘De Drukkerij’ een broedplaats voor creatieve startups, podiumkunstenaars, makers, urban culture en urban sports in het voormalige pand van het Noord-Hollands Dagblad en later Telegraaf Media Groep op bedrijventerrein Oudorp.

De partijen sloegen voor de zomer de handen ineen om al bestaande ideeën voor een broedplaats concreter te maken. Een broedplaats als De Drukkerij is een belangrijke randvoorwaarde voor jong talent en bedrijven om zich in Alkmaar te vestigen. Op bedrijventerrein Oudorp wordt zo een woon-werkgebied ontwikkeld als onderdeel van de Kanaalzone, het plan voor de grootstedelijke ontwikkeling van Alkmaar langs het Noordhollands Kanaal. Met deze ‘placemaking’ wordt in de broedplaats geëxperimenteerd met werken, creëren en ondernemen in de toekomstige woonwijk.

De komende maanden wordt hard gewerkt aan een programmering waarbij het experiment van creatieve startups en kunstenaars voor de toekomstige stad voorop staat. Projectwethouder Christian Braak is ingenomen met de aanpak:

Projectwethouder Christian Braak
“Het pand wordt publieksvriendelijk gemaakt, zodat inwoners van de stad een kijkje kunnen nemen of zelf kunnen ervaren hoe het werken in De Drukkerij is.”

“Na de opening, die gepland staat in september, kan men dagelijks bij De Drukkerij terecht voor werkplekken, ateliers, werkplaatsen, indoor sporten zoals freerunning, skaten, beachvolleybal. Ook kan men de community van ‘stadmakers’ die zich er vestigen ontmoetenâ€, aldus Braak.

Vorig bericht NSI en ING tekenen samenwerkings- en huurovereenkomst voor Laanderpoort
Volgend artikel Hans van der Stelt directeur Concernzaken provincie Noord-Holland

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland