Overname

Cognito opent kantoor in Düsseldorf

Cognito heeft een belang genomen in PR-bureau Westend Medien Cognito onder Group de naam CognitoDACH

Cognito opent kantoor in Düsseldorf

Foto: Cognito-DACH

Amsterdam,
Cognito heeft een belang genomen in PR-bureau Westend Medien in Düsseldorf dat vanaf nu onderdeel uitmaakt van Cognito Groep onder de naam CognitoDACH. Beide bureaus werken al sinds 2020 als partners samen op gezamenlijke klanten
. Na de opening van een kantoor in Sydney vorig jaar is deze stap een logische in de internationale uitbreiding van Cognito. De vestiging in Düsseldorf biedt klanten van Cognito verbeterde toegang tot de belangrijkste Europese financiële markten met media- en taalexpertise in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Omgekeerd krijgen de klanten van CognitoDACH toegang tot Cognito’s internationale netwerk op vier continenten.

CognitoDACH wordt geleid door Dr. Michael Siemer, die zijn bureau Westend Medien meer dan 20 jaar geleden oprichtte. Het bureau is gespecialiseerd in het leveren van strategisch communicatieadvies, PR-advies en content met een sterke focus op de financiële en zakelijke markt.

Tom Coombes, CEO van Cognito: “De DACH regio is belangrijk voor veel van onze klanten, als  grootste economie in de Eurozone, en een waar de klimaattransitie centraal staat. Het nieuws van vandaag betekent dat we nu internationale klanten in de regio kunnen bedienen, evenals DACH-bedrijven die een internationaal profiel willen opbouwen. We werken al een aantal jaren met Michael en zijn team samen met geweldige resultaten. We kijken uit naar een nauwere samenwerking om onze klanten in de regio en over de hele wereld meerwaarde te bieden.”

Dr. Michael Siemer, MD, CognitoDACH: “Duitsland is een aantrekkelijke markt voor veel internationale spelers, en tegelijkertijd zijn veel bedrijven hier op zoek naar bureaus met connecties naar internationale markten. We zijn enthousiast om deel uit te maken van het Cognito-merk en we weten dat bedrijven vandaag de dag op zoek zijn naar samenwerking met netwerkbureaus die specialisten zijn in hun vakgebied. De afgelopen twee jaar van samenwerking hebben aangetoond dat dit de juiste richting is. We zijn enthousiast over onze nieuwe collega’s en de groeimogelijkheden die er zijn.”

Richard Neve, MD, Cognito Amsterdam: “We weten dat voor veel van onze opdrachtgevers in finance de DACH-regio van strategisch belang is. We zien ook dat de Duitse markt nogal eens onderschat wordt door Nederlandse bedrijven. Met de toetreding van CognitoDACH binnen de groep hebben we een partner in huis met bewezen lokale ervaring en expertise in de DACH-markten. Uit eerdere samenwerkingsprojecten met Dr. Michael Siemer en zijn team is gebleken dat de expertise van een kantoor ter plekke voor opdrachtgevers werkelijk het verschil maakt in de Duitse markt die zo fundamenteel anders is dan de Nederlandse markt.”

Vorig bericht Resideo gaat op Europees niveau samenwerken met Homey
Volgend artikel Houd deze 7 Fintech trends in de gaten in 2023

Nu op WijNoordHolland