Nieuws

Clifford Chance kiest Amsterdamse managing partner Ouwehand als wereldwijd Senior Partner

Internationaal advocatenkantoor Clifford Chance heeft Jeroen Ouwehand (52) gekozen als zijn nieuwe wereldwijde Senior Partner.


Hij volgt per 1 januari 2019 de zittende Senior Partner Malcolm Sweeting op, die de rol acht jaar vervulde, meldt het kantoor in een persbericht. Het is de eerste keer dat een partner van buiten Londen Senior Partner wordt.

Ouwehand is sinds 1992 verbonden aan Clifford Chance. Hij volgde in 2015 Bas Boris Visser op als managing partner van het kantoor in Amsterdam. Hij geeft daarnaast al ruim tien jaar leiding aan de procespraktijk in continentaal Europa. Als advocaat legt hij zich toe op financiële, commerciële en ondernemingsrechtelijke geschillen.

Ouwehand is zowel de eerste procesadvocaat als de allereerste advocaat van buiten Londen in die het in de geschiedenis van het kantoor tot wereldwijd Senior Partner schopt. Bij een verkiezing door alle 558 partners van het kantoor in de afgelopen week kreeg hij uiteindelijk de meeste stemmen. Yves Wehrli, managing partner in Parijs, was zijn enige overgebleven concurrent in de verkiezingsstrijd.

Als Senior Partner zal Ouwehand onder meer een ‘voorname ambassadeursrol’ vervullen richting cliënten, beleidsmakers en andere stakeholders. Verder is hij de voorzitter van de Partnership Council van Clifford Chance, een orgaan bestaand uit zes gekozen leden (waarvan één extern lid) dat toezicht houdt op het wereldwijde management van Clifford Chance.

Jeroen Ouwehand: “Ik ben zeer vereerd door onze partners gekozen te zijn tot Senior Partner,†zegt Ouwehand in een reactie. “Ik kijk er enorm naar uit vanaf 1 januari de rol van Senior Partner op mij te mogen nemen in deze tijden van steeds snellere veranderingen, niet alleen voor onze cliënten maar uiteraard ook onze eigen industrie.â€

 

Vorig bericht Eonics wordt technology partner van Between Staffing Group
Volgend artikel River Perfect B.V. in Amsterdam failliet

Nu op WijNoordHolland