Duurzaamheid

Gedeputeerde Ilse Zaal: “Mooi voorbeeld van circulair bedrijf met grote ambities”

Afvalvrij en CO2-neutraal ondernemen 

circulair bedrijf grote ambities

Diemen,
Gedeputeerde Ilse Zaal bezocht Milieu Service Nederland in Diemen. Het bedrijf won in mei de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2022 in de Categorie Grootbedrijf.

Gedeputeerde en OVNH-juryvoorzitter Zaal was tijdens het werkbezoek erg enthousiast over de onderneming: “Milieu Service Nederland is een mooi voorbeeld van een circulair bedrijf met grote ambities. Met hun producten helpen zij commerciële ondernemers met afval scheiden, en werken zij aan een toekomst waar dit afval weer hergebruikt kan worden. Samen met hun personeel staan zij voor een schoner en opgeruimder Nederland. Een meer dan terechte winnaar dus!”

Afvalvrij en CO2-neutraal ondernemen

Het is de missie van Milieu Service Nederland om Nederland afvalvrij en CO₂ -neutraal te laten ondernemen. Het bedrijf faciliteert dit door het voor ondernemers makkelijk te maken afval te minimaliseren, te scheiden, in te zamelen en te laten recyclen. Hierbij stoten ze zo min mogelijk CO₂ uit, onder andere door het aantal kilometers voor afvalinzameling te reduceren. Met persen, die afval op locatie verdichten, kan er meer afval per transport worden meegenomen. Hierdoor zijn minder transporten nodig, waardoor er minder CO₂-uitstoot is.

Op de goede weg

Commercieel directeur Dennis Ostendorf is ontzettend trots op de prijs: “Wij vinden het een eer dat de jury van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid, zero waste en circulaire bedrijfsvoering zó waardeert. Dit bevestigt dat we met elkaar op de goede weg zijn naar een betere en schonere wereld waarin we afval omzetten tot nieuwe grondstoffen! Het leuke van de verkiezing is ook dat we met andere duurzame bedrijven in contact zijn gekomen. Zo kunnen we elkaar helpen bij onze gezamenlijke missie: een beter milieu en een zo circulair mogelijke economie.”

 

Vorig bericht Elektrisch laden op bedrijventerrein Noorderveld-Molletjesveer Wormerveer
Volgend artikel Horecaplatform FreeTable uit Haarlem gaat landelijk

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland