Nieuws

Provincie naar rechter om extra uitweg Circuitpark Zandvoort

De provincie Noord-Holland tekent beroep aan tegen een vergunning die door de gemeente Zandvoort aan het Circuitpark Zandvoort is verleend.


Circuit Zandvoort

Haarlem
De vergunning maakt afslaand verkeer op de Boulevard Barnaart mogelijk, waardoor onveilige situaties ontstaan. De Boulevard Barnaart maakt onderdeel uit van de provinciale weg N200.

Vergunning

De provincie heeft meegewerkt aan het vergunnen van de aanpassing van de uitweg om het Circuit beter toegankelijk te maken voor nood- en hulpdiensten. Ook kan een verbeterde uitweg, wat de provincie betreft, beperkt gebruikt worden wanneer de Boulevard Barnaart is afgesloten voor overig verkeer, zoals bijvoorbeeld tijdens de Formule 1.

Bij normaal gebruik van de drukke Boulevard Barnaart zorgt afslaand verkeer naar het Circuit echter voor onveilige situaties. Afslaand verkeer kruist ook het fietspad en busbaan.

Gedeputeerde Bereikbaarheid en Mobiliteit van de provincie Noord-Holland, Jeroen Olthof: “Vanwege de veiligheid van alle verkeersdeelnemers hebben wij er bij Zandvoort op aangedrongen dit niet toe te staan. Daarbij maak ik me vooral zorgen om de fietsers.â€

Vorig bericht Burgemeestersprocedure Koggenland opgeschort
Volgend artikel Bouwinvest levert bijna 1800 duurzame nieuwbouw woningen op in Nederland in 2019

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland