Nieuws

Bouwsector kan tot 70 procent sneller werken met Augmented Reality-platform van Atos

Hendriks Stalen Bekistingstechniek zet softwaretool in om efficiënter te werken en faalkosten te verkleinen.


Amstelveen
Bij bouwbedrijf Hendriks Stalen Bekistingstechniek behoren papieren bouwtekeningen binnenkort tot het verleden door de ingebruikname van HoloPlan: het Augmented Interactive Reality(AIR)-platform van Atos. Deze softwareoplossing maakt het mogelijk de productie van stalen tunnel- en wandbekistingen levensecht en real time te visualiseren. Zo krijgen medewerkers met behulp van een HoloLens te zien hoe het uiteindelijke model moet worden geproduceerd. Hierdoor kan het bouwbedrijf uit Veenendaal veel efficiënter en sneller produceren. Met deze baanbrekende oplossing stelt Atos bouwbedrijven in staat tot 70 procent sneller te werken en faalkosten aanzienlijk te verlagen.

In de bouw zijn gestandaardiseerde processen en digitalisering nog lang geen gemeengoed. Terwijl hierdoor volgens Atos juist veel fouten kunnen worden voorkomen. Het maakt namelijk de weg vrij voor een betere samenwerking tussen alle partijen die bij het bouwproces zijn betrokken. Zo zijn faalkosten in de bouw hoger dan in andere sectoren, doordat vaak sprake is van overdrachten tussen ontwerp en uitvoering, waardoor de kans op fouten toeneemt. Het terugdringen van deze fouten zorgt voor minder materieel verlies en een efficiëntere inzet van schaarse manuren. Met HoloPlan stelt het AIR-team van Atos bouwbedrijven in staat om veel sneller en efficiënter te produceren: of het nu gaat om stalen bekistingen of om prefab beton en bouwelementen. De oplossing kan eenvoudig worden aangepast en voor veel bouwprojecten worden toegepast.

“De bouw is een traditionele sector waar nog veel met bouwtekeningen wordt gewerkt. Dankzij ons platform kunnen bouwbedrijven volledig papierloos werken. Tijdens het productieproces levert dit een flinke tijdsbesparing op. Om stalen bekistingen te kunnen maken, hoeft bij Hendriks bijvoorbeeld niet langer tijdrovend te worden afgetekend. Het personeel kan nu direct zien hoe modellen moeten worden gemonteerd. Het is heel bijzonder om te zien hoe de gebruikers van onze softwareoplossing, die soms al dertjg jaar op dezelfde manier werken, deze nieuwe werkwijze omarmenâ€, zegt Erik Kuiper, Creative Director van Atos AIR.

 

Vorig bericht Hemelvaartsdag en vrijdag geen nieuwsbrief van WijNoordHolland
Volgend artikel Hans Honig nieuwe CEO Deloitte Nederland

Nu op WijNoordHolland