Nieuws

Bouw nieuw en duurzaam ING-hoofdkantoor Amsterdam bereikt hoogste punt

Naar verwachting zal medio 2019 het gebouw worden opgeleverd waarna ING haar intrek zal nemen.


Afgelopen week is het hoogste punt bereikt van het nieuwe ING-hoofdkantoor aan de Frankemaheerd in Amsterdam Zuidoost, een gezamenlijk project van OVG Real Estate en G&S Vastgoed. De bouw van het kantoor wordt uitgevoerd door G&S Bouw.

Ter viering van het bereiken van het hoogste punt werd er symbolisch een vlag omhoog gehesen door Richard Lokhorst, Programma Manager ING, Jaap Messemaker, Directeur G&S Bouw en Mark Blommesteijn, Development Manager OVG Real Estate.

Het nieuwe ING-hoofdkantoor dat over circa 36.000 m2 kantoorruimte beschikt is een energiezuinig, toekomstbestendig kantoorgebouw. Zo wordt het dak van het kantoorgebouw geheel bedekt met zonnepanelen en wordt voor de bouw van het nieuwe kantoor gebruik gemaakt van circulair beton. Het circulaire beton is vrijgekomen bij de sloop van het Frankemaheerd complex en is deels hergebruikt, zonder kwaliteitsverlies. De technologie in het pand zorgt voor slim en duurzaam (energie)gebruik en draagt bij aan het creëren van gezonde werkplekken. Het projectkreeg begin dit jaarhet hoogst haalbare ontwerpcertificaat voor duurzaamheid toegekend: BREEAM-NL Nieuwbouw ‘Outstanding’.

Vorig bericht Waddenfonds en provincies investeren 6 miljoen in vermarkten Waddenzee
Volgend artikel Duurzaamheidsfonds helpt Amsterdam aan zonnedaken

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland