Nieuws

Bosman Van Zaal Aalsmeer krijgt college op bezoek

College Aalsmeer gaat bij bedrijven op bezoek.


Wethouder Robbert-Jan van Duijn, Hugo van Luling (OA), Jeroen van Nieuwkoop (CFO Bosman Van Zaal), Marco Braam (CEO Bosman Van Zaal), burgemeester Gido Oude Kotte, wethouder Wilma Alink, Jacob Boxhoorn (COO Bosman Van Zaal), Frans Romkema, gemeentesecretaris, wethouder Robert van Rijn en Debbie Borst (OA).

Aalsmeer
Het College van burgemeester en wethouders bezoekt regelmatig bedrijven om te horen waar ondernemers mee bezig zijn en wat er speelt. Op 7 mei bracht het college een bezoek aan Bosman Van Zaal in hun nieuwe, duurzame kantoorpand en productiebedrijf.

Ook twee leden van ondernemersvereniging Ondernemend Aalsmeer (OA) schoven aan. Bosman Van Zaal is een onderneming die slimme, innovatieve oplossingen bedenkt en produceert voor agrarische – en tuinbouwbedrijven en zo bijdraagt aan de ontwikkeling van de tuinbouw- en sierteeltsector. Ondernemingen zoals Bosman Van Zaal zijn belangrijk voor de sector en in bredere zin voor de Aalsmeerse economie.

De directie van Bosman Van Zaal gaf een rondleiding door het bedrijf en sprak onder andere met het college en de ondernemersvereniging over het belang om arbeidsmigranten verantwoord en fatsoenlijk te huisvesten, over krapte op de arbeidsmarkt, met name de behoefte aan technische geschoolde vakmensen en het belang van goede bereikbaarheid.

De gemeente zet, ook vanuit Greenport Aalsmeer, in op het versterken van de sierteeltsector. Aandachtspunten hierbij zijn innovatie, duurzaamheid, logistiek en een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt.

Bosman Van Zaal is een echt Aalsmeers bedrijf, dat in 2014 is ontstaan uit een fusie tussen Bosman International en Totaal Techniek Frans van Zaal. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van duurzame kasconstructies, inclusief optimale klimaatbeheersing, infrastructuur, watergebruik, verlichting, voeding en ICT aansturing in de kas.

Daarnaast ontwikkelt het bedrijf nieuwe tuinbouwtechnologieën voor bestaande en nieuwe rassen. Zij leveren aan kwekers, telers en veredelaars in de hele wereld. In 2018 werd Bosman Van Zaal uitgeroepen door de Hillenraad tot één van de aantrekkelijkste werkgevers voor jonge professionals in de tuinbouwsector.

Vorig bericht Ondernemers Den Helder praten mee over vergunningen en handhaving
Volgend artikel Bezoek de Westfriese week van de circulaire economie

Nu op WijNoordHolland