Cyberbeveiliging

Atlantis lanceert ‘Nautilus’ een OT/IoT Cybersecurity Platform

Nautilus helpt midden- en kleinbedrijf grip te krijgen op cyberrisico’s

Atlantis lanceert 'Nautilus' een OT/IoT Cybersecurity Platform

Haarlem,
In een tijdperk waar cyberaanvallen continu een bedreiging vormen in alle sectoren, kondigt Atlantis Cyber Security met trots de lancering van Nautilus aan. Een door het bedrijf zelf ontwikkelde software en sensor appliance die specifiek is ontworpen om de beveiliging en weerbaarheid van operationele technologie-infrastructuren te vergroten. Nautilus integreert geavanceerde detectietechnologieën met een software platform voor real-time dreigingsanalyses en inzichten over de kwetsbaarheden van de aangesloten apparatuur.

Real-time dreigingsdetectie

CTO Norbert van Adrichem: “De behoefte aan betaalbare en robuuste cybersecurity-maatregelen is urgenter dan ooit tevoren, met de toenemende frequentie van cyberaanvallen gericht op kritieke infrastructuur en operationele technologie. Door geavanceerde machinelearning en AI-integratie bieden de Nautilus sensor appliances in combinatie met het Nautilus platform real-time dreigingsdetectie en bruikbare intelligentie tegen evoluerende cyberdreigingen.”

Voor bedrijven in de proces- of maakindustrie

Nautilus als oplossing is specifiek ontwikkeld voor kritieke infrastructuren en de procesindustrie, waarbij Nautilus als een veelomvattend platform fungeert. Het biedt diepgaand inzicht in cyber-risico’s door middel van automatische metingen van het gehele netwerk, inclusief Operationele Technologie. Nautilus kan worden ingezet in elke omgeving waar OT- en IoT-devices aanwezig zijn. In de praktijk dus vrijwel alle bedrijven in de proces- of maakindustrie.

Midden- en kleinbedrijf ondersteunen

“Met Nautilus hebben we als doel het midden- en kleinbedrijf te ondersteunen in het verkrijgen van grip op cyberrisico’s en bieden van continuïteit. Vele bestaande oplossingen zijn vaak onbetaalbaar voor het mkb, en in meeste gevallen worden gevoelige data ongewenst buiten Europa opgeslagen. Nautilus biedt een oplossing die zowel betaalbaar als effectief is en waar data binnen de EU blijft. De interesse voor Nautilus is hoog en wordt mede gevoed door de NIS2-richtlijnen die de veiligheidseisen verhoogt en verbreedt waaronder ook de beveiliging van operationele technologieën (OT).” aldus CEO Marc van Gent.

Betere cybersecurity is cruciaal

Kleine en middelgrote ondernemingen zijn vaak kwetsbaarder voor cyberaanvallen vanwege beperkte middelen en budgetten. Meer dan een derde van de cyberaanvallen zijn gericht op deze groep, maar slechts 14% is adequaat voorbereid op dergelijke incidenten. Daarnaast richten hackers zich steeds vaker op productiefaciliteiten, waarbij industriële processen een significant risico lopen door geavanceerde cyberaanvallen. Operationele Technologie (OT) systemen zijn vaak gebaseerd op verouderde apparatuur en software, wat ze bijzonder kwetsbaar maakt voor cyberaanvallen. Het verbeteren van cybersecurity binnen deze systemen is cruciaal om ernstige gevolgen te voorkomen.

Vorig bericht Start bouw windturbines op rioolwaterzuivering in Amsterdam-West
Volgend artikel Netwerkbijeenkomst over duurzaamheid; 13 juni in Haarlem

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland