Technologie

Amstelveense onderneemster van het jaar geselecteerd voor meest invloedrijke techbeurs

RobotWise onderdeel van meest prestigieuze technologie-evenement in Las Vegas

Amstelveense onderneemster van het jaar geselecteerd voor ’s werelds meest invloedrijke techbeurs

Foto: RobotWise

Amstelveen,
Het Amstelveense bedrijf RobotWise van de Amstelveense ondernemer van het jaar 2019 in de categorie start-up, Tamar Neter, maakt onderdeel uit van de Nederlandse start-up en scale-up missie naar de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas. CES is het meest prestigieuze technologie-evenement van de wereld met gewoonlijk meer dan 170.000 bezoekers uit zo’n 160 landen. CES vindt dit jaar plaats van 5-8 januari 2023.

Technologie voor jong en oud

RobotWise helpt kinderen, studenten, docenten en zakelijke professionals persoonlijke talenten en interpersoonlijke relaties te ontwikkelen, door een verbinding te creëren tussen technische en zachte vaardigheden via games waarbij deelnemers worden aangemoedigd om samen te werken om robots te helpen om taken te volbrengen. In de games worden veel verschillende vaardigheden gebruikt, waaronder creativiteit en probleemoplossend vermogen. Ook worden programmeerskills gekoppeld aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden. RobotWise maakt zo de nieuwe technologie toepasbaar voor jong en oud door hands-on aan de slag te gaan met sociale robots. Inmiddels hebben meer dan 100 scholen en 50 bedrijven gebruikgemaakt van de interactieve trainingsprogramma’s van RobotWise. Bedrijven zijn onder andere Rabobank, Tembo Group, Visma Connect en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Onderneemster van het jaar 2019

RobotWise is opgericht door de Amstelveense onderneemster Tamar Neter, die door haar werk voor de start-up in 2019 werd uitgeroepen tot ‘ondernemer van het jaar van Amstelveen, categorie start-up’. “Door te leren door te spelen en sociale robots te programmeren, laten we volwassenen zich weer kind voelen en stellen we jong en oud in staat om authentiek gedrag te tonen en hun verborgen talenten te ontdekken”, zegt ze. “Nieuwe dingen proberen staat centraal bij succes in het leven. Je moet fouten durven maken met een glimlach. Dat is de beste manier om vaardigheden te blijven ontwikkelen. We kijken ernaar uit om onze gamified lessen en sociale robots te laten zien aan de wereld op CES.”

Economische meerwaarde

Naast RobotWise gaan er 69 andere Nederlandse innovatieve groeibedrijven mee naar CES.  Het wordt de zevende keer dat Nederland deelneemt aan CES. De afgelopen zes jaar hebben meer dan 250 Nederlandse bedrijven CES bezocht in het kader van de Nederlandse missie. Voor velen van hen betekende CES een doorbraak. Die bedrijven hebben sinds hun deelname naar schatting bijna 10.000 hoogwaardige banen gegenereerd.

Vorig bericht CDA wil legalisatie PAS-melders
Volgend artikel Nederlands Caeli helpt UBS met satellietdata

Nu op WijNoordHolland