Automotive

ALD Automotive en ChargePoint creëren laadbedrijf voor elektrische voertuigen

Om zo een nieuw laadbedrijf in Europa te creëren

ALD Automotive en ChargePoint creëren laadbedrijf voor elektrische voertuigen
Amsterdam,
ALD Automotive heeft een internationale overeenkomst ondertekend met ChargePoint Holdings Inc. om zo een nieuw laadbedrijf in Europa te creëren voor de lokale en internationale markt. Dit gezamenlijk initiatief heeft als doel dienstverlener te worden op gebied van elektrische mobiliteit (eMSP) om zo de elektrificatie van wagenparken te versnellen. 

Dankzij de vooraanstaande technologie van ChargePoint in dit nieuwe oplaadbedrijf, krijgen bestuurders van elektrische bedrijfswagens voortaan een handig overzicht van hun betalingen en vergoedingen. Bestuurders krijgen eveneens toegang tot een netwerk van meer dan 485.000 oplaadpunten verspreid over heel Europa. En dit met slechts één app en oplaadkaart die het mogelijk maken om zowel thuis als op kantoor of onderweg hun wagen op te laden.

Nieuw laadbedrijf

Met het nieuwe laadbedrijf voor elektrische wagenparken wordt de samenwerking tussen ALD Automotive en ChargePoint extra versterkt. Al sinds 2019 werken deze partners nauw samen om diverse leasing- en laadoplossingen te ontwikkelen.

Het eMSP zal vanuit Parijs bestuurd worden. De lancering is voorzien in het laatste kwartaal van 2023. Frankrijk en Nederland zijn eerst aan de beurt, op de voet gevolgd door België en Duitsland. Tegen 2025 zullen er nog 8 andere Europese landen* starten. Beide partijen verwachten dat de nieuwe activiteiten progressief zullen uitbreiden naar andere landen, alsook naar mkb’s, leasingbedrijven en particulieren, naast diensten gericht op CO2-emissiehandel (bidirectioneel laden, koolstofkredieten…) op middellange termijn.

“Met deze overeenkomst breiden we onze relatie met ALD Automotive uit en maken we het meer bedrijven mogelijk om hun wagenpark te elektrificeren” zegt Pasquale Romano, CEO van ChargePoint. “ChargePoint en ALD Automotive maken het samen mogelijk om meer bedrijven en bestuurders te voorzien van een handig en betrouwbaar laadsysteem. Zo brengen we de elektrificatierevolutie tot bij de miljoenen leasingwagens die Europa telt.”

“Met ChargePoint beogen we om alles omtrent het opladen van elektrische voertuigen te vereenvoudigen voor bedrijven. Met deze nieuwe onderneming vergroot ALD Automotive haar aandeel in het ecosysteem van elektrische voertuigen. Daarnaast blijven we verder inzetten op groene mobiliteitstechnologie”, bevestigt Tim Albertsen, CEO van ALD. “We geloven dat deze unieke oplaadtoepassing een mijlpaal zal zijn in de versnelling van de elektrificatie van wagenparken. Met een van de grootste multi-merkenvloten van elektrische voertuigen ter wereld, nemen we onze verantwoordelijkheid in de energietransitie en gaan we voor de verduurzaming van mobiliteit.”

*Italië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Spanje, Oostenrijk, Denemarken, Finland en Noorwegen

Vorig bericht Rekervlotbrug tussen Bergen en Koedijk afgesloten
Volgend artikel RadioCorp overgenomen door Mediahuis

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland