Nieuws

AGU winnaar Fiets Innovatie Awards 2020

Volgens de jury was de kwaliteit van de inzendingen dit jaar bijzonder hoog.


AGU

Alkmaar
Het Fizik Antares Versus Evo 00 Adaptive zadel van AGU, het Alvaro spatbord van Hesling en het Saris Motion Platform 1 (MP1) van Juncker zijn dit jaar uitgeroepen tot Fiets Innovaties van het Jaar. De prijzen voor beste fietsinnovaties werden samen met de awards voor de Fiets van het Jaar uitgereikt tijdens de opening van de beurzen Bike MOTION en E-bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht.

Fiets Innovatie Award

De Fiets Innovatie Awards zijn een initiatief van RAI Vereniging en hebben als doel om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. Daarnaast wil RAI Vereniging meer aandacht vestigen op het belang van deze innovaties voor de ontwikkeling van de fietsbranche. De Fiets Innovatie Awards werden dit jaar voor de 15e keer uitgereikt.

Volgens de jury was de kwaliteit van de inzendingen dit jaar bijzonder hoog. Opvallend was het aantal inzendingen dat zich op veiligheid richtte. Hiermee geeft de fietsindustrie duidelijk blijk van haar maatschappelijke betrokkenheid om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ook kenmerkten veel inzendingen zich door de focus op sportiviteit.

Winnaars 2020

AGU – Fizik Antares Versus Evo 00 Adaptive
Het Antares Versus Evo 00 Adaptive zadel is het eerste in een nieuwe reeks hoogwaardige fietszadels van het merk Fizik die uitblinken in krachtoverbrenging, schokdemping, stabiliteit en comfort. Dit zonder concessies te hoeven doen, zoals vaak bij de traditionele manier van zadels maken nodig blijkt te zijn.

Dit nieuwe zadel is tot stand gekomen door samenwerking met AGU en het Amerikaanse Carbon 3D. Zij zijn gespecialiseerd in 3D printen en maken hierbij gebruik van Carbon Digital Light Synthesis (DLS) technologie. Hierbij worden licht en zuurstof gefuseerd om polymeer producten te maken van hars. Ze kunnen hiermee veel sneller betere en beter afgewerkte producten leveren dan bij conventioneel 3D printen. Het hele bovenwerk van het zadel is 3D geprint en geplaatst op een schaal van carbon.

Hesling – Alvaro spatbord
Met het Alvaro spatbord is het Hesling gelukt de kabels met eenvoudige clips onder het spatbord vast te zetten. De positie voor kabeldoorvoer kan exact bepaald worden, op elke willekeurige plek in het spatbord. Dit zorgt voor een cleane afwerking van de kabels en een perfecte boog van het spatbord.

Het Alvaro spatbord is met zijn strakke design écht een onderdeel van de fiets: de kleur van het spatbord is in tegenstelling tot ‘extrusie’ spatborden exact af te stemmen op de kleur van het frame, maar er kan ook een contrasterende kleur gekozen worden. Het spatbord kan zowel glanzend als mat worden uitgevoerd.

Het Alvaro spatbord wordt vervaardigd van kunststof en heeft een strak design: licht in gewicht, volledig recyclebaar en het voldoet daarmee aan de toenemende vraag naar duurzame producten. Het is zelfs mogelijk om het spatbord van gerecycled materiaal te produceren. Ook is het mogelijk om geïntegreerde jasbeschermers te monteren met een variabele opening voor het slot of slot/rem gat.

Juncker – Saris Motion Platform 1 (MP1)
Met dit Motion Platform 1 (MP1) van het Amerikaanse merk Saris breng je het dynamische fietsgevoel van buiten naar je indoor trainingen. Door middel van het innovatieve onderstel beweegt het platform met je bewegingen mee, zodat ‘doof’ gevoel in je contactpunten met je fiets tot een minimum worden beperkt. De MP1 is compatibel met allerlei indoor trainers, zowel ‘direct drive’ als ‘wheel-on’, van meerdere merken.

Vorig bericht Google - De keuze voor Noord-Holland Noord lag voor de hand
Volgend artikel Teams vijfde GO!-NH Accelerator bekend

Nu op WijNoordHolland