Nieuws

70% Amsterdamse startups in Nederlandse LinkedIn ‘Top Startups’

Noord-Holland scored weer hoge ogen op de Nederlandse LinkedIn ‘Top Startups’.


Amsterdam
Jaarlijks zet de LinkedIn redactie met de ‘Top Startups’ lijst de startups in de schijnwerpers die het meest veelbelovend en in trek zijn bij professionals op het platform. Dit jaar is voor het eerst een Nederlandse editie samengesteld. Lightyear, ontwikkelaar en producent van door zonne-energie aangedreven auto’s en gevestigd in Helmond, voert de Nederlandse lijst aan. De in Amsterdam gevestigde aanbieder van elektrische scooters felyx en online supermarkt Picnic maken met een notering plek 2 en 3 de top 3 compleet.

De lijst ‘LinkedIn Top Startups’ wordt samengesteld aan de hand van een combinatie van factoren als personeelsgroei, interactie met het bedrijf en de medewerkers, de mogelijkheid om het beste talent aan te trekken en die vaak een impact hebben op de manier waarop we werken en leven. Er wordt hiervoor gekeken naar de activiteiten en interacties van de meer dan 645 miljoen leden op LinkedIn, waarvan ruim 8 miljoen in Nederland. De lijst geeft duidelijk overzicht welke snelgroeiende, jonge bedrijven (niet ouder dan 7 jaar) de huidige aantrekkelijke spelers op de arbeidsmarkt zijn voor talent om hun carrière op te bouwen.

Dit is de gehele LinkedIn Top Startups lijst

  1. Lightyear – Helmond, Automotive (Fabrikant auto op zonne-energie)
  2. felyx – Amsterdam, Mobility (Elektrische deelscooters)
  3. Picnic Technologies – Amsterdam, Retail (Online supermarkt)
  4. ZIVVER – Amsterdam, IT (Gegevensbescherming organisaties)
  5. Etergo – Amsterdam, Automotive (Fabrikant elektrische scooters)
  6. Withlocals – Eindhoven, Internet (Verbinden van reizigers met locals)
  7. Swapfiets – Amsterdam, Mobility (Deelfietsen)
  8. Ace & Tate – Amsterdam, Retail (Brillenwinkel)
  9. Veneta – Zwolle, Retail (Raamdecoratie)
  10. Frontmen – Amsterdam, IT (Softwareontwikkelaar)

Amsterdam

Amsterdam, met een gevestigd startup-ecosysteem, scoort hoog binnen de top 10 lijst met een merendeel van de startups die in de hoofdstad van Nederland gevestigd zijn. Ook het zuiden blijkt echter de juiste omstandigheden te bieden en startups zoals Lightyear en Withlocals aan te trekken.

Trends

Het valt op dat in de top tien diverse bedrijven te vinden zijn die zich bezighouden met duurzame mobiliteit zoals de eerder genoemde Lightyear auto en de elektrische scooters van felyx en Etergo. Verder zijn abonnementsdiensten en nieuwe retailconcepten duidelijk in trek, laat de notering voor Swapfiets, Picnic en Ace & Tate zien.

Jolanda Heunen, editor voor LinkedIn: “Ons nieuwe Nederlandse redactionele LinkedIn team vindt het belangrijk om Nederlands talent wegwijs te maken op de altijd dynamische arbeidsmarkt. Dit doen wij door het meest relevante nieuws voor hen te selecteren, maar ook advies te geven waar wij op basis van onze inzichten de beste mogelijkheden zien om hun carrières te starten of verder te ontwikkelen. Met deze achterliggende gedachte is de Nederlandse LinkedIn Top Startups lijst samengesteld. Een groep van tien jonge en veelbelovende bedrijven, die door een innovatieve manier van denken en slim inspelen op de huidige trends een prachtig plek bieden voor talent om hun kennis en kunde in te zetten.â€

Vorig bericht Prof. dr. Jaap Koelewijn benoemd tot commissaris Topfund
Volgend artikel Lees onze laatste ondernemerscolumns

Nu op WijNoordHolland