Vakantie

Zorg in het buitenland vaak niet voldoende verzekerd

Het vakantieseizoen start binnenkort weer. Niet iedereen gaat goed verzekerd op pad

Zorg in het buitenland vaak niet voldoende verzekerd

Binnenkort start het vakantieseizoen weer en vlak daarna komen onvermijdelijk de eerste nieuwsberichten over mensen die in het buitenland spoedzorg nodig hebben en onvoldoende verzekerd zijn. Onlangs kopte de Telegraaf met een artikel over een ski-ongeval waarbij het slachtoffer duizenden euro’s moest bijbetalen voor de evacuatie per helikopter. Die evacuatie was medisch noodzakelijk, maar de kosten daarvan worden niet gedekt door de basisverzekering omdat er in Nederland een lager maximum per medisch noodzakelijke evacuatie is gedekt.

Basisverzekering

Hoe vervelend ook, de zorgverzekeraar staat in zijn recht. De basisverzekering vergoedt alleen de kosten die zouden zijn vergoed als het ongeluk in Nederland was gebeurd. Alle meerkosten worden alleen vergoed als je een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking hebt of een reiskostenverzekering met een goede zorgdekking.

Zorg in buitenland

Als je zorgverzekering uitbreidt met een aanvullende verzekering voor zorg in het buitenland, hoeft dat ook maar een paar euro per maand te kosten. Ook een reisverzekering met medische dekking is er al vanaf 6,53 euro per maand.

Aanvullend verzekeren

Een paar duizend euro voor een noodevacuatie is voor de meeste mensen heel zuur, maar wel overkomelijk. Maar ook in Europa kunnen de kosten voor medische zorg behoorlijk verschillen. Een acute blindedarmontsteking in Spanje kost bijvoorbeeld 20.000 euro. In Nederland is dat 5.000 euro. Als je niet aanvullend verzekerd bent, draai je zelf op voor het verschil. Zorg dus dat je je aanvullend verzekerd voor ziektekosten als je naar het buitenland gaat.

Vorig bericht Amsterdamsche SalonVloot vraagt plaats op Werelderfgoedlijst
Volgend artikel Maak je klaar voor het netwerk event van het jaar binnen regio West-Friesland!

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland