Social

X(Twitter)-uitdager ‘Threads’ bereikt in eerste vier weken ruim 800 duizend Nederlanders

Sinds de introductie van het sociale mediaplatform Threads per 14 december hebben reeds 829.000 personen de app en/of website bezocht. 

X(Twitter)-uitdager ‘Threads’ bereikt in eerste vier weken ruim 800 duizend Nederlanders

Ontdek de opkomst van Threads, het nieuwe Meta-platform, met 829.000 bezoekers sinds de lancering op 14 december. Met een jonger, vrouwelijker profiel dan concurrent X(Twitter), biedt Threads een frisse kijk op sociale media

Sinds de introductie van het sociale mediaplatform Threads per 14 december hebben reeds 829.000 personen de app en/of website bezocht volgens onderzoek GFK. Threads bezoekers hebben een ander profiel dan concurrent X(Twitter). Het profiel van Threads is vrouwelijker én jonger dan concurrent X. In de eerste vier weken na de introductie van het nieuwe Meta-platform hebben reeds 829.000 personen in Nederland gebruik gemaakt van Threads (5,5% bereik).

Onder jongeren tussen de 13-34 jaar is het bereik het hoogst; 327.000 van hen heeft Threads bezocht. Van de bereikten door Threads is daarmee 39% onder de 35 jaar. Opvallend is dat in vergelijking met concurrent X het profiel van Threads aanzienlijk vrouwelijker is: 57% van de Threads-gebruikers is vrouw, ten opzichte van 40% bij X.

In bezoeksfrequentie zijn de Threads en X app-gebruikers nagenoeg gelijk: voor beide geldt dat de ene helft 1 tot 5 dagen in de maand gebruikt maakt van de dienst en de andere helft 6 dagen of vaker. Van de Threads bezoekers komt 72% ook op X en is 28% dus géén X bezoeker (meer). Dit toegevoegde bereik op Threads bestaat ook
voornamelijk uit vrouwen.

Threads is het jongste lid van de Meta-familie (met daarin onder andere ook Instagram en Facebook) en dat geeft gebruikers van Instagram de mogelijkheid om hun Instagram account te gebruiken voor het inloggen in Threads. Dit is terug te zien in het profiel van beide diensten. Het profiel van Threads-bezoekers toont grote overeenkomsten met dat van Instagram-bezoekers.

Vorig bericht Voorkeursvariant Energieroute Noord-Holland: A9, A5, A22, A2 en A1
Volgend artikel Energiehaven IJmond gaat nieuwe fase in met convenant

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland