Event

Wijnbar Paskamer bekroond tot Wine Bar of the Year 2022

'Fantastische wijnkaart, zeer kundig team, alles ademt wijn'

Wijnbar Paskamer bekroond tot Wine Bar of the Year 2022

Foto: Horecava, Hans van den Meeberg, Robert Verhoeven, Wouter van Aalst, Wim Wiersma

Amsterdam,
Na een flinke pauze van twee jaar vanwege alle sluitingen is de ‘Wine Bar of the Year 2022’ weer bekend gemaakt op de Horecava. Een aantal genomineerde wine bars verzamelden zich rondom de World of Wines tasting room van Pitch PR in samenwerking met Gault&Millau, waar zij te horen kregen dat Wijnbar Paskamer uit Amsterdam zich ‘Wine Bar of the Year 2022’ mag noemen. Paskamer was eerder al een kanshebber en dit jaar een absolute nummer 1. Hiernaast besloot de jury om twee andere wijnbars apart te vermelden als beste in hun eigen subcategorie. Een daarvan was wijnbar L´Ouest uit Rotterdam vanwege de zeer toegankelijke wijnkaart en Glou Glou uit Amsterdam vanwege de zeer uitgebreide verdienstelijke wijnkaart met natuurwijnen.

Over de winnaar Paskamer

Bij Wijnbar Paskamer werken ze met veel bijzondere wijnen die per glas te bestellen zijn en een uitgebreide selectie van deelbare gerechten. Paskamer dankt haar naam aan het feit dat zij gasten graag adviseren welke wijn zij goed bij welk gerecht kunnen drinken, maar zeker ook andersom. De jury trof een zeer uitgebreide wijnkaart aan naast een assortiment van wijnen per glas. Opmerkelijk waren de kleine landkaartjes waarmee klanten in een oogopslag per regio kunnen zien waar het vandaan komt.

Overige vermeldingen

Dit jaar vormde de wijnkaart een belangrijk element voor de ranking. Via de kaart kan de jury al heel wat vakmanschap en enthousiasme opmerken. Volgens de jury kan er getwist worden of een kaart veel informatie over de wijnen en smaken moet bieden of eerder een opsomming van gebieden en huizen en de kaart voor zichzelf laten spreken in combinatie met advies van het wijnbarteam. Er zullen genoeg wijnconsumenten zijn die graag een wijnbar bezoeken maar nog niet heel goed thuis zijn in de wijnwereld. Dan is een goed beschreven wijnkaart een absolute must.

De vakjury

De jury bestaat uit Sharon van Lokhorst (hoofdredacteur FavorFlav), Wim Wiersma (Winnaar van WBOTY 2019), Hans van de Meeberg (Misset Horeca, De Buik), en Robert Verhoeven (Eigenaar van Pitch PR en oprichter van wine-bars.nl).

Hoofdprijs Coravin

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door Coravin, het bedrijf achter het Wine Access System. Dit systeem stelt wijnliefhebbers in staat om hun favoriete wijn per glas te drinken, wanneer men wil en in elke hoeveelheid, zonder de fles te hoeven openen. Deze technologie laat de kurk intact en beschermt de wijn tegen oxidatie, waardoor deze op een natuurlijke manier verder kan evolueren.

Vorig bericht Bedrijven geven arbeidsvoorwaarden een 6,3
Volgend artikel Christina Zandberg nieuwe CEO &Olives Travel

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen