Landbouw- en voedsel

Voedselvisiecafé opent deuren voor één avond in 7 regio’s

De provincie geeft tijdens de avonden toelichting op haar Voedselvisie

Voedselvisiecafé Noord-Holland Voedselvisie regio’s

Noord-Holland,
Hoe kan het landbouw- en voedselsysteem in Noord-Holland verduurzaamd worden? En hoe komt daar een passend bedrijfsmodel bij waar een financiële toekomst in zit?  Dat zijn dé onderwerpen van gesprek tijdens 7 regionale Voedselvisiecafés, georganiseerd door de provincie Noord-Holland. Tijdens deze avonden is de hele voedselketen welkom: van boer tot supermarktondernemer, van landbouworganisatie tot lokale voedselcoöperatie en van verwerker tot vervoerder. 

Waar en wanneer

Het Voedselvisiecafé opent de deuren op 7 verschillende locaties en regio’s. Het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop is vanaf 19.15 uur.

  • 22 maart: Kop van Noord-Holland (Leven van de wind, Oosterterpweg 12, Wieringerwerf)
  • 24 maart: Amstelland-Meerlanden (Geitenboerderij Ridammerhoeve, Nieuwe Meerlaan 4, Amstelveen)
  • 28 maart: West-Friesland (Boerderij Wennekers, Hobrede 16, Hobrede)
  • 30 maart: Kustzone (Regio Alkmaar, Zuid-Kennemerland en IJmond) (Huis van Hilde, Westerplein 6, Castricum)
  • 31 maart: Laag-Holland (Zaanstreek en Waterland) en Amsterdam (Het venster op Waterland, Beets 15, Beets)
  • 4 april: Texel (Swarte Schaap, Spangerweg 37, De Waal)
  • 7 april: Gooi en Vechtstreek (De Groene Griffioen, Lange Muiderweg 18A, Weesp)

Programma

De provincie geeft tijdens de avonden een toelichting op haar Voedselvisie en over de uitvoering daarvan. Een aantal voorbeeldprojecten wordt in de spotlights gezet. Verder zijn de avonden vooral bedoeld voor het delen van eigen ideeën, om te netwerken, elkaar te vinden en samen aan de slag te gaan.

In gesprek met elkaar

Hoe wordt er een duurzame toekomst gecreëerd, voor de natuur, het klimaat én de mensen en bedrijven uit de voedselketen? De roep om kringlooplandbouw, natuurinclusieve landbouw en korte ketens wordt groter en groter. Deze richting is eveneens het vertrekpunt van de Voedselvisie van de provincie. In deze visie zijn de kansen en uitdagingen voor een duurzaam voedselsysteem geschetst. Ook steeds meer boeren en tuinders zien toekomst hierin. Hoe zal dit gerealiseerd worden? Hierover gaan de gesprekken in het Voedselvisiecafé.

Samenwerken en subsidie

Door elkaar te vinden en samen te werken, krijgen initiatieven meer impact. Welke ideeën zijn er? Wat is daarvoor nodig? Wie kan aanhaken? Het komt allemaal aan bod tijdens de Voedselvisiecafés. Verschillende organisaties die plannen verder kunnen brengen zijn aanwezig. De provincie ondersteunt duurzame ideeën onder andere met een nieuwe subsidieregeling.

Kijk voor meer informatie over de Voedselvisiecafés op deze website.

Vorig bericht Pilot slimme aanpak voor energiebesparing bij bedrijven in Castricum
Volgend artikel SAENZ: energie voor en door ondernemers in Zaanstad

Nu op WijNoordHolland