Evenementen

Vertrouwen in evenementen terug

Festival- en concertplatform Ticketmaster terug op pre-corona niveau

 Vertrouwen in evenementen terug

Amstelveen,
Vertrouwen in evenementen terug. Na twee jaar afgelaste festivals en concerten is in april van dit jaar de ommezwaai definitief gemaakt. Het online bereik van Ticketmaster steeg in april 2022 met 784 duizend unieke bezoekers tot boven het niveau van april 2019, zo blijkt uit de online resultaten van GfK GXL/DAM.

In vergelijking met april 2020-2021 is er dit jaar weer een duidelijke opleving van de online bezoekers. In de twee voorgaande jaren waren er weliswaar concerten gepland maar werden al vrij snel afgelast toen duidelijk werd dat corona maatregelen dergelijke evenementen verbood. Nu de concerten en festivals weer door kunnen gaan is het vertrouwen in evenementen weer terug.

Online

Het merendeel van de online bereikten in april 2022 is jonger dan 35 jaar (55%). In totaal maakten ook vaker mannen (60%) dan vrouwen gebruik van de online ticketdienst. Opvallend is ook dat tweederde van de bezoeken plaatsvonden op smartphone en tablets. De piek in online bereik lag in week 14 (4 t/m 10 april 2022) toen de tickets voor de DNA World Tour van de
Backstreet Boys (9 oktober 2022) in de verkoop ging. Ook was Ticketmaster in april populair voor concerten van Ed Sheeran (14/15 juli) en festival Pinkpop 2022 (17-19 juni).

Ticketswap

Ticketswap, de online dienst voor het ruilen of doorgeven van tickets, heeft in april 2022 nog niet het niveau van 2019 behaald. waardoor de vertrouwen in evenementen terug kwam. Mogelijk te
verklaren door het feit dat mensen de concerten meer waarderen en dus vaker echt gaan. In 2022 maakten nagenoeg 300 duizend personen gebruik van de dienst terwijl drie jaar eerder zo’n 470 duizend bereikt werden. Ten opzichte van vorige jaar (online bereik 97.000) is er wel een forse stijging met verdriedubbeling van unieke bezoekers.

Vorig bericht Statenleden op werkbezoek bij Bedrijvenpark WFO
Volgend artikel Wunderkind betreedt Nederlandse markt

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland