Nieuws

Registratie gratis webinar smart mobility van data-science-bedrijf HAL24K geopend

Donderdag 4 juli om 15.00 uur organiseert de provincie Noord-Holland voor de eerste keer een gratis webinar over smart mobility


Slimme technieken zijn volop in ontwikkeling en de inzet en het gebruik van data spelen op steeds meer terreinen een grote rol, ook bij mobiliteit. Samen met data-science-bedrijf HAL24K neemt de provincie je mee in de wereld van slim verkeersmanagement.

Webinar

Via het webinar ‘Slim verkeersmanagement met data-science’ worden kijkers geïnformeerd hoe kunstmatige intelligentie en ‘machine learning’ verkeer optimaal kan laten doorrijden. Hoe kunnen kunstmatige intelligente oplossingen samenwerken met de bestaande infrastructuur, hoe kan het wegennet toekomstbestendig gemaakt worden en hoe kunnen wegbeheerders impact van wachtrijen op verkeersstromen minimaliseren?

Praktische info

Het 30 minuten durende webinar is eenvoudig online te volgen via het beeldscherm van PC of tablet. Luisteren kan via een headset of door inbellen met een telefoon. Na afloop is het mogelijk vragen te stellen aan de presentatoren.

Wachtrijen voorspellen

Afgelopen jaar heeft HAL24K voor Noord-Holland onderzocht of het mogelijk is met beschikbare data verkeerssituaties te voorspellen. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Op basis van bestaande data uit de provinciale verkeerscentrale ontwikkelde data-specialist HAL24K modellen die wachtrijen bij kruispunten voorspellen.

Voorspellingen over de wachtrijen bij kruispunten worden nu vanuit de eigen verkeerscentrale ingezet in maatregelen om het verkeer beter te laten doorrijden. Nog voor de wachtrij te lang wordt en andere rijrichtingen blokkeert, kan het groene verkeerslicht worden verlengd. Het voorspellen van wachtrijen kan bovendien helpen bij de komst van zelfrijdende auto’s. Op basis van deze data kunnen zij hun snelheid aanpassen, een andere rijstrook kiezen of andere routes nemen om lange wachtrijen te voorkomen.

Registratie vooraf is nodig waarna een uitnodiging met instructies volgt.

Vorig bericht Dennis Straat nieuwe waarnemend burgemeester Landsmeer
Volgend artikel Amsterdams bedrijf krijgt lening innovatiefonds voor opleiding programmeurs

Nu op WijNoordHolland