Nieuws

Predicaat Koninklijk voor Nederlandse Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitectuur

NVTL zet zich al 100 jaar in om vakontwikkeling te stimuleren

Predicaat Koninklijk voor Nederlandse Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitectuur

foto: Provincie Noord-Holland

 

Namens de Koning heeft commissaris van de Koning Arthur van Dijk het predicaat Koninklijk met de bijbehorende oorkonde overhandigd aan de Nederlandse Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL).

 

De NVTL is de enige beroepsvereniging voor tuin- en landschapsarchitectuur en ontwerpers. Ontwerpkracht is de verbindende factor. Al 100 jaar zetten zij zich in om vakontwikkeling te stimuleren. Om een optimale bijdrage te kunnen leveren aan de inrichting en ontwikkeling van het landschap in Nederland. Voor een mooiere, duurzame en betere leefomgeving. En dat doen ze nu al een eeuw lang. Zo speelden de tuin- en landschapsarchitecten een belangrijke rol bij de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog. Zo’n 85% werd heringericht.

Ook bij vooraanstaande projecten als de Deltawerken, Zuiderzeewerken en recent bij de aanleg van de Markerwadden werd de ontwerpkracht van de NVTL en vakgenoten ingezet voor een betere leefomgeving voor onze inwoners.

Koninklijk predicaat

Het ontvangen van een Koninklijk predicaat is een bijzondere aangelegenheid. Partijen die in aanmerking willen komen voor het predicaat moeten aan allerlei voorwaarden voldoen en doen een aanvraag bij de burgemeester in hun vestigingsplaats. Die controleert de gegevens en schrijft een advies dat wordt aangeboden bij de provincie. De provincie wint ook adviezen in en bundelt deze vervolgens. De commissaris van de Koning schrijft op basis daarvan ook zelf een advies aan de Koning.

Vorig bericht Eigenaren Sprinklr dragen bedrijf over aan de missie   
Volgend artikel Centrica kondigt samenwerking aan met 2G

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen