Predicaat Hofleverancier

Poelierbedrijf Thaam Dam B.V. ontvangt predicaat Hofleverancier

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft op vrijdag 26 januari 2024 namens de koning het predicaat Hofleverancier uitgereikt

Thaam Dam B.V.

Bron: Provincie Noord-Holland

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft op vrijdag 26 januari 2024 namens de koning het predicaat Hofleverancier uitgereikt aan poelierbedrijf Thaam Dam B.V. uit Hoogwoud.

“Een vakkundig familiebedrijf dat nog steeds op dezelfde fysieke plek onderneemt. Wat ooit begon met het venten van groente en de handel in pluimvee en wild, is uitgegroeid tot een innovatief en veelzijdig poeliersbedrijf. Door met de tijd mee te groeien, te veranderen en aan te passen wanneer dat nodig was, bestaan ze nu na al 100 jaar. Het was zeker niet altijd makkelijk en het bedrijf heeft ook zware en moeilijke jaren gekend. Er is moed en veel doorzettingsvermogen nodig geweest om hier te komen. En nu staat de 4e generatie aan het roer, klaar voor een mooie toekomst. Met respect voor het verleden en waarbij het duurzaam ondernemerschap hoog in het vaandel staat”, aldus Arthur van Dijk.

Het Westfriese familiebedrijf Thaam Dam werd in 1923 opgericht door Henk Dam. Onder zijn naam begon de onderneming op dezelfde plek als waar het bedrijf nu nog staat met het venten van groenten en handel in pluimvee en wild. Door een noodlottig verkeersongeval kwam het bedrijf in handen van de toen 19-jarige zoon Thaam. Nog steeds is Thaam Dam gespecialiseerd in pluimvee en wild en biedt een veelzijdig assortiment van pluimvee en wild, kant-en-klaar-maaltijden, diepvriesproducten, een eigen winkel en een groothandel in saté.

Predicaat Hofleverancier

Het Predicaat Hofleverancier is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio én minimaal 100 jaar bestaan. Aan het toekennen van de onderscheiding gaat volgens de commissaris een groot onderzoek vooraf. Onder meer kabinet, de gemeente en verschillende ministeries winnen informatie over het bedrijf in. Zo controleren ze of de arbeidsomstandigheden in orde zijn en of er geen economische delicten zijn gepleegd. Het traject duurt gemiddeld een jaar.

Vorig bericht Gedeputeerde Olthof opent ontstoffingsinstallatie Tata Steel
Volgend artikel CopyRobin winnaar na spannende strijd om AI Award 2023

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen