Overeenkomst

Nieuwe overeenkomst gemeente en Stichting Ondernemersfonds Medemblik

Fonds dat ondernemers en instellingen in Medemblik helpt gezamenlijke projecten te (co)financieren

Nieuwe overeenkomst gemeente en  Stichting Ondernemersfonds Medemblik

V.l.n.r: Ramon Stoffer, voorzitter SOM; Gerda Kaarsemaker, Secretaris SOM; Harry Nederpelt, Wethouder gemeente Medemblik; Chris Keesom, Penningmeester SOM.

 

Stichting Ondernemersfonds Medemblik (SOM) en gemeente Medemblik hebben afgelopen woensdag 20 maart een nieuwe overeenkomst getekend voor de komende 5 jaar. De SOM is een fonds dat ondernemers en instellingen binnen de gemeente helpt gezamenlijke projecten te (co)financieren.

De gemeente steunt graag onderlinge samenwerkingsverbanden van betrokken ondernemers.  Ondernemers kunnen uit dit fonds dan ook geld ontvangen voor gezamenlijke toekomstbestendige initiatieven.
Denk aan een aantal ondernemers dat gezamenlijk optrekt om bijvoorbeeld camerabeveiliging op een industrieterrein te (co)financieren. Of een initiatief om gezamenlijk te investeren in de verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering.

Wethouder Harry Nederpelt: “Het ondernemersfonds is in 2016 ontstaan uit een wens van zowel de gemeenteraad als ondernemers. Vanaf 2019 wordt het ondernemersfonds gevoed met opbrengsten uit de Onroerende Zaak Belasting (OZB) op niet-woningen. Zo dragen alle ondernemingen en organisaties in de gemeente evenredig bij aan het fonds. Niet-woningen kunnen naast bedrijfspanden overigens ook scholen of multifunctionele centra zijn. Ook zij kunnen initiatieven indienen.”

Meer weten of direct een aanvraag indienen?  Ga dan naar ondernemersfondsmedemblik.nl

Vorig bericht 22 bedrijven failliet in Noord-Holland week 13
Volgend artikel Weinig vertraging door stikstof bij woningbouwprojecten in Noord-Holland

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland