Energietransitie

Nieuwe subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit van start

15 juli gaat subsidieregeling open voor transport op waterstof

Nieuw subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit van start

Bedrijven in de transport- en distributiesector, exploitanten van waterstoftankstations, verladers en aanbieders van personenvervoer zoals busdiensten en rolstoelvervoer kunnen binnenkort aanspraak maken op de nieuwe subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM). De aanvraagperiode loopt van maandag 15 juli 2024, 09:00 uur tot vrijdag 6 september 2024, 12:00 uur. Het totale budget voor de regeling bedraagt €22 miljoen.

Voor wie?

De regeling richt zich op bedrijven die in een consortium investeren in waterstoftechnologie. Dit consortium moet ten minste bestaan uit een exploitant van een waterstoftankstation en een bedrijf dat actief is als vervoerder. Doelgroepen zijn onder andere de transport- en distributiesector, exploitanten van waterstoftankstations, verladers, en personenvervoer zoals busdiensten en rolstoelvervoer.

Subsidiebedragen

De subsidie biedt financiële ondersteuning tot maximaal €6 miljoen per aanvraag. Investeringen in de bouw, uitbreiding of upgrade van waterstoftankstations voor zwaar wegvervoer komen in aanmerking voor maximaal 40% subsidie van de kosten, met een bovengrens per aanvraag. Voor de aanschaf van nieuwe waterstofvoertuigen of retrofitting kunnen bedrijven tot 80% van de kosten gesubsidieerd krijgen, eveneens met een maximum per aanvraag. De specifieke subsidiebedragen voor voertuigen variëren afhankelijk van het type en gewicht, binnen een breed spectrum.

Voorwaarden

Een succesvolle aanvraag moet onder andere minstens één nieuw of op te waarderen waterstoftankstation omvatten, en de voertuigen in de aanvraag moeten minimaal 30% van de totale capaciteit van het tankstation kunnen dekken. Daarnaast moet 50% van de voertuigen in de aanvraag bestaan uit zwaar wegvervoer, zoals vrachtwagens en touringcars.

Aanvragen

Geïnteresseerden moeten hun aanvraag zorgvuldig voorbereiden en ervoor zorgen dat zij voldoen aan alle voorwaarden, waaronder de vorming van een consortium met de juiste partners en het vastleggen van de samenwerking in een overeenkomst. Aanmelden voor de subsidieregeling kan tot uiterlijk 1 juli 2024 via de aangegeven contactgegevens en met een ingevuld projectideeformulier, beschikbaar op de website van SWIM.

Voor meer informatie en om een aanvraag in te dienen, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van RVO.

Vorig bericht Nedscaper finalist bij Microsoft Partner of the Year Awards
Volgend artikel € 500.000 subsidie voor ondernemers om netcongestie aan te pakken

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland