Nieuws

Vijfde lichting van de traineepool MRA van start gegaan

Een nieuw jaar betekent ook: nieuwe trainees van de Traineepool MRA.


MRA

MRA
In totaal zijn 19 trainees begonnen aan hun traineeship, dat hen in twee jaar tijd laat kennismaken met drie overheidsorganisaties, binnen en desgewenst ook buiten de Metropoolregio Amsterdam.

De trainees van de vijfde pool zijn begonnen bij acht ‘moederorganisaties’: de gemeenten Amsterdam, Almere, Haarlem en Zaanstad, OVER-gemeenten, het MRA Bureau, de provincie Noord-Holland en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

Tactisch en strategisch MRA

De Metropoolregio Amsterdam-trainees krijgen de kans om te werken op terreinen die maatschappelijk van belang zijn, zowel op tactisch als op strategisch niveau. De groep van de vijfde lichting bestaat uit 17 WO-opgeleide trainees en 2 hbo’ers . De verhouding man-vrouw is met tien heren en negen dames ongeveer gelijk.

Uniek programma

Na de eerste tien maanden worden de trainees twee periodes van zeven maanden gedetacheerd bij andere organisaties. Vanwege deze veelzijdigheid is het traineeship van de Metropoolregio Amsterdam een uniek programma.

Persoonlijke ontwikkeling

Naast de opdrachten die de trainees van hun werkgever krijgen, werken ze als gezamenlijke trainees aan poolopdrachten en volgen ze trainingen. Persoonlijke ontwikkeling staat hierbij voorop.

Rol MRA Bureau

Het MRA Bureau biedt niet alleen zelf plaats aan trainees, maar werkt ook nauw samen met de organisatie van de Traineepool Metropoolregio Amsterdam. Zo wordt ervoor gezorgd dat de opdrachten een duidelijke MRA-component kennen en zijn actuele MRA-thema’s goed in het traineeship verweven.

Werving zesde lichting Traineepool Metropoolregio Amsterdam

In september 2020 gaat de werving van start voor de zesde lichting van de Traineepool Metropoolregio Amsterdam.

Vorig bericht Audi gaat elektrisch met de Audi e-tron
Volgend artikel Gemeente en LTO Noord gaan potentie landbouw in Hollands Kroon in kaart brengen

Nu op WijNoordHolland