Samenwerking

McDonald’s kiest Accenture voor slimme technologie in restaurants

Samenwerking moet processen voor klanten, restaurants en werknemers efficiënter en sneller maken

McDonald's kiest Accenture voor slimme technologie in restaurants

Amsterdam,
McDonald’s Corporation en Accenture hebben aangekondigd hun samenwerking te intensiveren, met als focus geavanceerde technologieën en AI te integreren in McDonald’s restaurants wereldwijd. Deze stap is gericht op het verbeteren van de efficiëntie in de bedrijfsvoering, het verhogen van de kwaliteit van de klantenservice en het creëren van een verbeterde werkomgeving. Tegelijkertijd wordt er ook gewerkt aan het versterken van de digitale vaardigheden van het personeel, wat essentieel is in de voortdurend ontwikkelende horecabranche.

Samenwerking McDonald’s en Accenture

Deze intensievere samenwerking tussen McDonald’s en Accenture heeft als doel om de processen voor klanten, restaurantteams en werknemers efficiënter en sneller te maken. Centraal hierin staat de toepassing van geavanceerde automatiseringstechnieken. Deze technologieën zullen restaurantmanagers in staat stellen om problemen sneller op te lossen, wat leidt tot minder onderbrekingen in de bedrijfsvoering en een vereenvoudiging van de taken voor het personeel. Als direct gevolg hiervan kunnen klanten genieten van een snellere service en versere maaltijden.

Versterking technologieteam

Daarnaast zal de samenwerking bijdragen aan de versterking van McDonald’s technologieteam. Accenture zal een actieve rol spelen in het trainen en ondersteunen van McDonald’s medewerkers over de hele wereld. Dit gebeurt door middel van diverse onderwijsprogramma’s, online cursussen en specifieke trainingen gericht op nieuw talent. Hierdoor worden werknemers voorzien van essentiële vaardigheden op het gebied van kunstmatige intelligentie, dataverwerking en de nieuwste computertechnologieën.

Langdurige partner

Brian Rice, Executive Vicepresident en Global Chief Information Officer bij McDonald’s, verklaarde: “We hebben Accenture, onze langdurige partner, gekozen om ons te helpen het meeste uit onze digitale investeringen te halen en ons te begeleiden in een nieuwe innovatiefase. Dankzij hun grondige kennis van ons bedrijf, onze branche en technologie kunnen we cloud- en AI-oplossingen effectief benutten. We implementeren deze technologieën snel met geavanceerde methoden en ontwikkelen tegelijkertijd ons talent. Dit sluit aan bij onze focus op levenslang leren en digitale scholing, wat onze bedrijfsflexibiliteit en prestaties ten goede komt.”

Klantbeleving verbeteren

Rob Knigge, Country Managing Director Accenture Nederland, benadrukt dat de voortgezette samenwerking met McDonald’s gericht is op het verbeteren van de klantbeleving en het inspelen op de veranderende behoeften van klanten. “Dit nieuwe project zal in verschillende industrieën dienen als een toonaangevend voorbeeld van innovatie, met een focus op technologie, data en AI, van cloud computing tot aan edge computing. We doen dit terwijl we tegelijkertijd de vaardigheden van McDonald’s medewerkers ontwikkelen, zodat zij elke dag opnieuw de verwachtingen van hun klanten kunnen overtreffen.” McDonald’s is de wereldleider in de fastfoodsector, met meer dan 40.000 vestigingen in meer dan 100 landen. Ongeveer 95% van de McDonald’s restaurants wereldwijd wordt beheerd door lokale ondernemers.

Vorig bericht Provincie wil meer én sneller investeren in verkeersveiligheid
Volgend artikel Nieuwe Zaanbrug open voor verkeer

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland