Samenwerking

LTO Ledenvoordeel en Next Source gaan samenwerking aan

Samenwerking biedt veehouderij en glastuinbouw voordelen van zonne-energie

LTO Ledenvoordeel en Next Source gaan samenwerking aan

Foto: Jacco Freriksen (LTO Ledenvoordeel), Steven Triep (Next Source)

Next Source en LTO Ledenvoordeel zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van zonne-energie, wat voldoet aan de specifieke behoeften van de agrarische sector. Het omvat zonnewarmtesystemen voor het verwarmen van water en gebouwen, en zonnepanelen voor de opwekking van groene stroom.

Terughoudend om te investeren

Hoe snel is een investering in zonne-energie weer terugverdiend? En wat komt er allemaal bij de installatie van een complex systeem voor zonne-energie kijken? Er zijn verschillende redenen waarom veehouderijen en glastuinbouwbedrijven terughoudend kunnen zijn om te investeren in zonne-energie, ondanks de diverse langetermijnvoordelen.

Agrarische sector en verduurzaming

Voor agrarische ondernemers zoals kalverhouders, melkveehouders en varkensboeren, biedt de samenwerking oplossingen die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook kostenefficiënt. Met specifieke systemen voor zonnewarmte en zonnestroom kunnen deze bedrijven hun energiekosten verlagen en hun afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen. Next Source biedt duidelijke, op maat gemaakte berekeningen zodat de agrarische ondernemer weet wat hij kan verwachten.

Toekomstgerichte glastuinbouw

Glastuinbouwbedrijven kunnen met behulp van zonnecollectoren en zonnepanelen hun energiekosten aanzienlijk verlagen en bijdragen aan een groenere wereld. Next Source biedt maatwerkoplossingen die  aansluiten op de behoeften van glastuinders, inclusief de integratie van zonnepanelen in kasconstructies.

Afgestemd op individuele situatie

LTO Ledenvoordeel hecht veel waarde aan een persoonlijke benadering van haar leden. Jacco Freriksen, Portfoliomanager LTO Ledenvoordeel: “Next Source komt persoonlijk langs om de specifieke behoeften van bedrijven te evalueren en een zorgvuldige berekening te maken van de mogelijke energiebesparingen. Dit advies is volledig afgestemd op de individuele situatie van elke ondernemer, waardoor men precies weet wat te verwachten en men geen onverwachte kosten heeft.” Steven Triep, directeur Next Source haakt hier op in: “Van ontwerp tot installatie, Next Source biedt volledige begeleiding bij de realisatie van zonne-energieprojecten. Dit omvat het leveren van zonnecollectoren, PVT-panelen, zonnepanelen, batterijsystemen en solar carports, evenals de benodigde technische ondersteuning en subsidieaanvragen. Wij nemen alle zorgen uit handen, zodat LTO-leden zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.”

Vorig bericht Groot aantal faillissementen eerste week juni in Noord-Holland
Volgend artikel Informatie voor LEADER-aanvragen beschikbaar op website van LEADER Noord-Holland

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen