Woningbouw

Kennemer Wonen en Heiloo slaan handen ineen voor 220 betaalbare woningen

Op woensdag 12 juli intentieovereenkomst getekend

Kennemer Wonen Heiloo woningen

Ronald Vennik en Krista Walter ondertekening Intentieovereenkomst

Heiloo,
Gemeente Heiloo en Kennemer Wonen hebben op woensdag 12 juli de handtekeningen gezet onder een intentieovereenkomst om samen ongeveer 220 betaalbare woningen te realiseren in Heiloo. Met deze overeenkomst geven gemeente en wooncorporatie samen aan te willen kijken of deze plannen tot ontwikkeling kunnen komen.

Verschillende locaties

Het gaat (voorlopig) om zeven locaties die nu gemeentelijk eigendom zijn; de locatie PCC aan De Dors/Laan van Muijs, de locatie Hofdijk – De Duif in Mariënstein, het gemeentehuis aan het Raadhuisplein, de locatie Van der Steen in Zuiderloo, de locatie Lagelaan tegenover het hotel-restaurant en de locatie Westerweg-Vennewatersweg ten zuiden van de spoorwegonderdoorgang Vennewatersweg. Op deze locaties streven Kennemer Wonen en de gemeente gezamenlijk naar de bouw van circa 220 woningen. De ontwikkeling gaat primair om de realisatie van sociale huurwoningen. Middenhuur en sociale koop wordt op dit moment echter niet uitgesloten.

Wethouder Wonen Ronald Vennik is positief: “We geven hier als gemeente stevig mee aan dat we voorrang geven aan de ontwikkeling van sociale woningbouw. Dat is ook nodig en we zijn trots dat we Kennemer Wonen daar wederom als partner in kunnen vinden.”

Een nieuw thuis

De gemeente vindt het belangrijk dat Heiloo een divers woningaanbod heeft waar inwoners kunnen starten en door kunnen stromen. Op zogenaamde inbreilocaties is daar ruimte voor. Wethouder Ronald Vennik: “In Heiloo is het prettig wonen, voor jong en oud. Daar werkt de
gemeente hard voor. De werkelijkheid is helaas ook dat er een groot tekort is op de woningmarkt. Dit soort woningbouwontwikkelingen in Heiloo bieden bestaande inwoners kansen om groter of kleiner te gaan wonen. En mensen buiten Heiloo vinden hier hun nieuwe thuis.”

Krista Walter, directeur-bestuurder Kennemer Wonen: “Als wooncorporatie zetten wij ons, in onze gemeenten, dagelijks in voor meer betaalbare huurwoningen. Ook in de gemeente Heiloo streven wij naar een aandeel van (minimaal) 30% sociale huurwoningen. Om te
kunnen bouwen, hebben wij locaties nodig. De samenwerking met de gemeente als natuurlijke partner is daarin van groot belang. We zijn blij dat vandaag de handtekeningen zijn gezet onder deze intentieovereenkomst. Het is belangrijk om met elkaar de mogelijkheden voor (sociale) woningbouw te onderzoeken op een aantal concreet benoemde locaties. En daarmee meer betaalbare woningen te realiseren, zoals vastgelegd in onze gezamenlijke prestatieafspraken, de regionale woondeal en de nationale Bouw- en Woonagenda.”

Vervolg

De verwachting is dat deze inbreilocaties de komende jaren beschikbaar komen voor woningbouw. Zodra de plannen voor één van de locaties concreet worden, zullen uiteraard omwonenden en andere belanghebbenden in een vroegtijdig stadium informatie krijgen over de ontwikkelingen.

Vorig bericht Soci-Com reikt aan zes medewerkers mbo-verklaring uit
Volgend artikel Plan vernieuwing AWZI Haarlem Waarderpolder vastgesteld

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland