Nieuws

Hoe houden we de havens van Amsterdam future proof?

The Port Makes The City!


Amsterdam
Tata Steel, Damen Shiprepair, Amports en Port of Amsterdam organiseren samen de havenconferentie The Port Makes The City op woensdag 19 juni. Deze conferentie, evenals de havenexpedities in de middag, is onderdeel van het innovatiefestival WeMakeThe.City dat over een aantal weken losbarst.

Haven conferentie

De plenaire conferentie vindt ’s ochtends plaats in een omgeving waar je de haven aan den lijve ondervindt: de kantine van Damen Shiprepair in Amsterdam-Noord. Hier zetten we de haven van Amsterdam in de spotlights aan de hand van een variatie aan sprekers en pitches. Marieke Blom, hoofdeconoom ING, schetst het brede mondiale perspectief en een aantal specialisten gaat in op de specifieke functies van de haven voor de metropoolregio en op de uitdagingen om haven en stad op een goede manier op elkaar te laten aansluiten.

Er zijn pitches van onder meer de Chocolatemakers over duurzaam ondernemen, van ’t Hek over bouwhubs en bouwlogistiek over water, Tata Steel over energietransitie en Damen over maakindustrie en werkgelegenheid. We laten zo zien dat de haven de plek is waar nieuwe schone energie wordt ontwikkeld, de circulaire economie gestalte krijgt, innovatieve maakindustrieën zich ontplooien en de oplossingen liggen voor slimme aan- en afvoer van alles wat de stad nodig heeft en kwijt wil. Dit alles tegen het decor van de oprukkende woningbouw van de groeiende stad. Aan het eind geeft Kate Raworth haar visie op de ontwikkeling naar een ‘Donut proof port’!

Haven expedities

In de middag kunnen deelnemers op havenexpeditie naar verschillende havenbedrijven, waar je oplossingen voor de stedelijke vraagstukken in de praktijk ziet ontstaan. Je kunt kiezen tussen ICL (fosfaatrecycling), Chocolatemakers en CWT (duurzame cacao en chocola), Prodock (industriële startups en scale-ups), Damen Shiprepair (Amsterdam Noord) en Tata Steel (IJmuiden).

Port of Amsterdam en andere WeMakeThe.City conferenties

Behalve met onze eigen havenconferentie, dragen we als haven ook bij aan WeMakeThe.City door te spreken tijdens andere conferenties, zoals bij Green Logistics op donderdag 20 juni, Beyond the inner circle (over circulair bouwen) op dinsdag 19 juni en Let’s get serious about plastic op donderdag. Ook stellen een aantal bedrijven in de haven hun deuren open voor rondleidingen, als levende illustraties bij deze thema’s.

WeMakeThe.City weekendprogramma

In het weekend organiseren we vier speciale Havenrondvaarten voor het algemeen publiek, twee op zaterdag en twee op zondag.

Over WeMakeThe.City

In amsterdam staat de week van 17-23 juni in het teken van urgente stedelijke vraagstukken én oplossingen. Door de week zijn er verspreid over de stad allerlei evenementen, expedities en conferenties over actuele onderwerpen.

Het doel is inspiratie op te bouwen om Amsterdam meer duurzaam, leefbaar, veilig, bereikbaar, rechtvaardig en inclusief te maken. In het weekend is er een afwisselend programma voor algemeen publiek.

WeMakeThe.City (WMTC) gaat uit van een aantal partijen, waaronder de gemeente Amsterdam, Amsterdam Economic Board, Smart City, de Waag, AMS, Heineken, ABN-AMRO en Waternet. De organisatie is in handen van Pakhuis de Zwijger.

Vorig bericht Hudson’s Bay wil van beurs af en gaat winkels sluiten
Volgend artikel Omvorming van bedrijventerreinen in of tegen stedelijk gebied Hoorn

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland