Nieuws

Hercuton en Remco Ruimtebouw realiseren nieuwbouw distributiecentrum Fetim, Amsterdam

Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw realiseerde deze nieuwbouw turn-key in opdracht van Kaapstadweg Development B.V.


Hercoton en Ruimtebouw realiseren nieuwbouw distributiecentrum Fetim

Nieuwkuijk/Amsterdam
In het Atlaspark in Amsterdam is in sneltreinvaart de nieuwbouw van een distributiecentrum van maar liefst 60.000 m2 gebouwd en het pand is bestemd voor Fetim Group.

De nieuwbouw is gerealiseerd op een kavel van 9 hectare. In het uiterst duurzame distributiecentrum – BREEAM Very Good certificering is beoogd – is een inpandig kantoor van 1.500 m2 voorzien. Het ontwerp is afkomstig van Hercuton en de bouwbegeleiding is door Amstelius verzorgd.

Conceptmatige aanpak

Het distributiecentrum is ca. 580 meter lang en 105 meter breed. Ter beeldvorming: dit zijn ca. 8 voetbalvelden! Op de bouwlocatie was daarom een quad aanwezig waarmee de uitvoerder zich veilig en snel over het terrein kon verplaatsen. De heiwerkzaamheden zijn in een tijdsbestek van 8 weken uitgevoerd. Er zijn ca. 16.000 heipalen de grond in gegaan. De eindoplevering vond op 1 februari 2019 plaats. Door haar integrale en conceptmatige aanpak en jarenlange ervaring is Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw in staat dit complex in deze korte tijd te bouwen.

Betere kwaliteit

Ook dit distributiecentrum is volgens de Wkb (Wet kwaliteitsborging voor het bouwen) gerealiseerd. Algemeen Directeur Ivo van der Mark: “Wij hebben vooruitlopend op deze wet al meerdere grote logistieke panden conform de Wkb gerealiseerd. Door de Wkb in onze dagelijkse bedrijfsvoering te integreren, bieden we onze klanten een nog betere kwaliteit. Daarnaast voldoen we nog beter aan de behoefte van beleggers om zekerheid te hebben over de geleverde kwaliteit.â€

Goede investeringsprojecten

“Het grote verschil én voordeel van de Wkb is dat processen gedurende het hele traject gecertificeerd worden. Daarnaast wordt de kwaliteit van meet af aan geborgd met behulp van gebouwdossiers. Feitelijk zijn we vanaf dag één bezig met de oplevering. Elke bouwfase wordt na afronding direct gecontroleerd door Seconed middels Technical Inspection Services (TIS). Na deze technische controle weten we meteen of de betreffende fase volgens de contractuele en wettelijke eisen is uitgevoerd. Waar nodig nemen we maatregelen. Zo werken we stap voor stap richting de eindoplevering. Wij hebben ervaren dat de Wkb leidt tot een betere kwaliteit en een effectiever, slimmer en efficiënter bouwproces met een hogere klanttevredenheid. Het zijn goede investeringsprojecten,“ aldus Van der Mark.

Vorig bericht Uniserver Alkmaar lanceert Virtual Datacenter
Volgend artikel ZAAI Haarlemmermeer zoekt startende ondernemers

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen