Nieuws

Gesprekken Transavia en vakbond VNV gestrand op loon

Piloten gaan mogelijk opnieuw actie voeren


Naast roosterstabiliteit, ging het bij de onderhandelingen over de Loss of License regeling en de loonparagraaf. Met betrekking tot roosterstabiliteit is Transavia uiteindelijk akkoord gegaan met alle door de VNV gevraagde garanties.

“We luisteren naar onze reizigers en we willen voor de toekomst betaalbare tickets kunnen bieden. Nog verder toegeven op de looneisen van de VNV is voor Transavia onverantwoord gezien de ruimte die nodig is om het bedrijf voor lange termijn gezond te houden”, aldus Mattijs ten Brink, algemeen directeur van Transavia.

Wat betreft de Loss of License regeling, is afgesproken dat Transavia meewerkt aan het opzetten en financieren van de regeling onder VNV-beheer. Dit was conform de wens van de vliegers.

De VNV heeft de onderhandelingen gisteren gestaakt. Het derde thema, de loonparagraaf, bleek het breekpunt te zijn. Transavia zegt het stranden van de gesprekken te betreuren, zeker gezien de uitspraak van de voorzitter van de VNV: “qua geld waren we het eigenlijk al eens”.

Transavia heeft voorgesteld om een onafhankelijke bemiddelaar voor het loonconflict aan te stellen. Ondanks dat er niet verwacht wordt dat er op korte termijn een oplossing komt, blijft Transavia open staan voor een constructieve en gedragen oplossing. Dit is in het belang van de vliegers, van alle andere collega’s en van de passagiers en de partners.

Vorige week legden de piloten van Transavia het werk neer uit onvrede over de aanhoudende wisselende werkroosters. “Het feit dat piloten een goed salaris verdienen neemt niet weg dat ook zij recht hebben op een sociaal leven. Transavia kiest voor een scherp personeelsbeleid, met als gevolg dat werkroosters structureel worden omgegooidâ€, aldus VNV-voorzitter Arthur van den Hudding.

Nu de gesprekken zijn vastgelopen, is de kans groot op nieuwe acties. Of het weer om een werkonderbreking gaat, is nog niet bekend. Er zijn ook plannen voor het uitdelen van flyers of het organiseren van stiptheidsacties.

Vorig bericht Oprecht Advocaten opent nieuwe vestiging in Wormerveer
Volgend artikel Het Amsterdamse Bedrijfslevendebat 6 maart in de Stadsschouwburg

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen