Nieuws

Gemeente Amstelveen benadert bedrijven die collectieve en duurzame warmte bieden

Duurzaamheid leeft steeds meer in Amstelveen, zowel bij bewoners als de gemeente.


Amstelveen
De gemeente zet stappen met het opstellen van de Transitievisie Warmte. De Transitievisie Warmte geeft inzicht in mogelijkheden voor duurzame warmteoplossingen binnen de gemeente. Een van de warmteoplossingen die als startkans wordt benoemd is collectieve warmte.

De gemeente Amstelveen wil de alternatieven verkennen voor het organiseren van collectieve en duurzame warmte. Een belangrijke stap hierin is te verkennen wat marktpartijen kunnen betekenen met betrekking tot het aanbieden van die warmte. Daarom wordt door de gemeente een zogenaamde marktconsulatie uitgevoerd, waarbij wordt bekeken welke bedrijven geschikt zijn de collectieve en duurzame warmte te leveren

Deze marktconsultatie is op vrijdag 8 januari 2021 op TenderNed geplaatst. Tot 19 februari 2021 kunnen partijen zich inschrijven. Met de consulatie wil de gemeente komen tot een zorgvuldige keuze waarbij de warmteoptie met de laagste kosten voor de maatschappij de voorkeur heeft. Ook moet de toekomstige warmtevoorziening betaalbaar zijn voor de eindgebruiker en staat CO2-reductie voorop.

Vorig bericht Webinar: ICT Trends
Volgend artikel Metropakket MRA serieuze optie voor financiering uit Nationaal Groeifonds

Nu op WijNoordHolland