Faillissement

Fietsenfabrikant VanMoof failliet

In interne mail bekend gemaakt

Fietsenwinkel VanMoof failliet

Amsterdam,
De Amsterdamse rechtbank heeft fabrikant van fietsen VanMoof failliet verklaard. Het FD meld dat dit in een interne mail bekend is gemaakt. 

Oprichters Ties en Taco Carlier schrijven in de mail dat het hen ‘ontzettend spijt’, het aanvragen van het faillissement was onvermijdbaar. De curatoren onderzoeken de mogelijkheden voor een doorstart.

Dank aan personeel

Taco en Ties Carlier in de mail naar het personeel: “We begonnen VanMoof 14 jaar geleden met het gekke idee om de wereld te veranderen. De enige reden waardoor dat is gelukt, is door jullie: de honderden toegewijde en loyale mensen die ons hebben geholpen met onze missie.”

Uitstel van betaling

Vorige week kreeg VanMoof uitstel van betaling, dit heeft er voor gezorgd dat alle winkels gesloten moesten worden. Het ging al enkele jaren slechter met het bedrijf, zo heeft er al eerder een kapitaalinjectie moeten plaatsvinden. Ook heeft de onderneming 80 miljoen euro verlies gedraaid in de laatste paar jaar.

Reddingspoging

VanMoof heeft het afgelopen jaar contact gezocht met diverse concurrenten om een investering te doen in het bedrijf. Zij hebben dit geprobeerd bij buitenlandse investeerders en grote branchegenoten, maar de pogingen zijn nergens op uitgekomen.

Vorig bericht NORTVI opent nieuwe flagship store in Amsterdam
Volgend artikel Verduurzaming boerenbedrijf door gebruik waterstof  

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen