Vermogensbeheer

Eerste actief beheerd digitaal assets fonds in Europa

M11 Funds verwelkomt Tresor Capital in M11 Liquid Token Fund

Eerste actief beheerd digitaal assets fonds in Europa

Foto: M11 Funds

Amsterdam,
M11 Funds, de asset manager die gereguleerde en actief beheerde beleggingsfondsen in digital assets aanbiedt, heeft als eerste in Europa een vermogensbeheerder aan boord gebracht in een actief beheerd, institutioneel digital assets fonds. M11 Funds heeft een discretionair mandaat verkregen van investment boutique Tresor Capital. Met het verkrijgen van dit mandaat bevestigt M11 Funds het strategisch belang voor vermogensbeheerders om digital assets als specialistisch onderdeel in hun portefeuilles op te nemen. 

Het feit dat een fonds dat in digital assets investeert, discretionaire mandaten kan opnemen, vormt een belangrijke mijlpaal voor de vermogensbeheersector. Het was tot zeer recent niet mogelijk voor een vermogensbeheerder om digital assets op te nemen in een portefeuille. Als asset manager gespecialiseerd in actief beheerde digital assets, biedt M11 Funds als eerste in Europa vermogensbeheerders toegang tot deze snelgroeiende beleggingscategorie.

M11 Funds Lanceert Pioniersfonds voor Digital Assets

Martijn van Veen, Managing Director & Partner, M11 Funds: “Tot voor kort konden traditionele beleggers geen actief beheerde digital assets opnemen in hun portefeuille. Wij zijn er trots op dat we daar als eerste verandering in hebben gebracht en blij dat we bij kunnen dragen aan de ambities van Tresor Capital met het M11 Liquid Token Fund. Bovendien hebben meer vermogensbeheerders bij ons aangegeven het fonds op korte termijn op te gaan nemen in de modelportefeuille. Met name in Zwitserland zien we snelle ontwikkelingen op dit gebied. Digital assets zijn binnen een paar jaar niet meer weg te denken als onderdeel van de portefeuille.”

Tresor Capital kiest M11

Erik Klinkers, Managing Partner, Tresor Capital: “We zijn blij het M11 Liquid Token Fund aan te kunnen bieden in de portefeuilles van geïnteresseerde cliënten. Na jaren vooronderzoek en kennisvergaring zijn we er volledig van overtuigd dat we de beste partner hebben gevonden. Onze ambitie is en blijft om unieke investeringen toegankelijk te maken in vermogensbeheer. Wij geloven in de blockchaintechnologie, maar zijn geen specialist op dit gebied. Om hier succesvol in te kunnen beleggen, moet je samenwerken met een gespecialiseerde partij zoals M11 Funds; net zoals wij gespecialiseerd zijn in familieholdings en compounders.”

Vorig bericht De laatste 14 faillissementen in Noord-Holland
Volgend artikel Werkcentrum Zuid-Kennemerland en IJmond opent de deuren

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland