Prinsjesdag

Dit zijn de meeste gezochte termen rondom Prinsjesdag

In aanloop naar de derde dinsdag van september zijn Nederlanders nieuwsgierig naar wat die dag eigenlijk inhoudt

Morgen is het Prinsjesdag. In aanloop naar de derde dinsdag van september zijn Nederlanders hartstikke nieuwsgierig naar wat die dag eigenlijk inhoudt en wat de betekenis is van alle bijbehorende politieke termen. Wat opvalt: we vragen ons ook af of Prinsjesdag een nationale vrije dag is. 

Dit komt naar voren uit een analyse van Preply. Het online talenplatform deed onderzoek naar het online zoekgedrag van Nederlanders in aanloop naar Prinsjesdag. Om je alvast even uit de droom te helpen; Prinsjesdag is geen nationale vrije dag. Er moet gewoon gewerkt worden.

Van miljoenennota tot de Ridderzaal

Ieder jaar op de derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. Op Prinsjesdag spreekt de Koning de Troonrede uit, waarin de belangrijkste plannen van de regering staan voor het aankomende jaar. Hierop volgend brengt de minister van Financiën ‘het koffertje’ met daarin de Miljoenennota en de Rijksbegroting naar de Tweede Kamer om deze te presenteren.

Dat lang niet alle Nederlanders weten wat er precies gebeurd op Prinsjesdag, blijkt wel uit het jaarlijkse zoekgedrag op Google. Zo zijn ‘wat is Prinsjesdag’ en ‘wat gebeurt er op Prinsjesdag’ veel ingevulde zoektermen in de aanloop naar deze dag met maar liefst 90.500 zoekopdrachten per maand. Ook zijn we nieuwsgierig naar de betekenis van verschillende termen rondom de politieke traditie. Bekijk hier de top-tien met meest gezochte termen:

De top-10 zoektermen rondom Prinsjesdag

1. Prinsjesdag
2. Tweede kamer
3. Miljoenennota
4. Troonrede
5. Minister van Financiën
6. Koning
7. Glazen koets
8. Eerste kamer
9. Ridderzaal
10. Rijksbegroting

Vorig bericht Danerolles lanceert nieuwe innovatie in het versschap: Plantaardig koekdeeg
Volgend artikel Halve finalisten NHN Business Awards bekend

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen