Nieuws

Ontwikkeling stadhuis Den Helder in handen van Zeestad

Ontwikkelmaatschappij Zeestad is vanaf 17 februari 2020 officieel verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe Helderse stadhuis op Willemsoord.


Den Helder

Den Helder
Met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst, heeft de gemeente Den Helder formeel het stokje overgedragen aan Zeestad voor de totstandkoming van de gebouwen 66 en 72 tot Het Nautisch Hoofdkwartier. Daarmee zijn ook de financiën in handen van de ontwikkelmaatschappij.

Wethouder Michiel Wouters en Zeestaddirecteur Ferdinand Vreugdenhil hebben de overeenkomst ondertekend in gebouw 66. Op deze plek in Den Helder komen over een aantal jaar de publieksbalies, raadszaal en de multifunctionele ruimte met voldoende plek voor (nautische) evenementen. Gebouw 72 wordt ontwikkeld tot backoffice voor medewerkers van de gemeente.

IJzersterke combinatie

Directeur Zeestad, Ferdinand Vreugdenhil: “Wij gaan vol vertrouwen de ontwikkeling in van dit unieke project in Den Helder. Binnenkort kunnen we officieel de architecten presenteren. De keuze is gevallen op een ijzersterke combinatie van een restauratie-architect en architect met veel ervaring met binnenstedelijk bouwen. Ook zijn straks andere deelnemende partijen uit het bouwteam bekend. Denk hierbij aan de installatieadviseur, bouwfysica-adviseur en bouwkostenmanager. Dit is dan het startschot van het ontwerptraject.â€

Ontmoeting

Wethouder Michiel Wouters is enthousiast over de plannen van de architecten: “Zij geven het vertrouwen dat de gebouwen behouden blijven en het karakter ervan in stand blijft. Straks staat daar een fantastisch mooi stadhuis, midden in Het Nautisch Hoofdkwartier in Den Helder. Een stadhuis voor inwoners en ambtenaren waar ontmoeting belangrijk is en waar genoeg ruimte is voor activiteiten en de Museumhaven.â€

Vorig bericht Bedrijfsleven Amsterdam in de bres voor basisonderwijs
Volgend artikel Samenwerking Langedijk en Heerhugowaard in grensgebied wordt concreet

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland