Nieuws

CM.com hoofdsponsor Formule 1 Zandvoort

CM.com is mobiele technologiepartner Dutch Grand Prix


Zandvoort/Breda
De Formule 1 is na de Olympische Spelen en het WK voetbal één van de grootste internationale sportevenementen dat een land kan organiseren. Gemiddeld wordt een Formule 1-race door 450 miljoen mensen bekeken. Een Formule 1-race levert volgens deskundigen circa 35 miljoen euro aan reclame op voor Nederland. In de omgeving van het circuit zorgt de race per weekend naar verwachting voor zo’n 80 tot 100 miljoen euro aan extra omzet.

Voorliefde voor techniek

Het mobiele technologiebedrijf uit Breda gaat zijn platform inzetten om de fan-ervaring te optimaliseren. Fans kunnen hun tickets via hun mobiele telefoon bestellen en ontvangen, waardoor het printen van tickets niet meer nodig is. Daarnaast kunnen ze relevante berichtgeving over de race ontvangen in de aanloop naar, tijdens en na afloop van het evenement. Bovendien kunnen ze op locatie consumpties en andere artikelen via hun mobiele telefoon bestellen en afrekenen; geen gedoe dus meer met consumptiebonnen, wachtrijen of te weinig contant geld.

Jeroen van Glabbeek, CEO van CM.com zegt: “Toen de ambitieuze initiatiefnemers van de Dutch Grand Prix op zoek gingen naar de meest moderne manier van ticketverkoop, kwamen ze al snel bij CM.com uit. Omdat de medewerkers van CM.com ware sportliefhebbers zijn met een voorliefde voor techniek, werd de relatie uitgebouwd naar een partnerschap. CM.com is er klaar voor om het internationale GP-publiek de kracht te laten ervaren van Conversational Commerce – de nieuwe standaard voor interactie tussen bedrijven en consumenten. Door middel van Mobile Messaging en Payments zullen de fans voorafgaand aan en tijdens het evenement de mogelijkheid krijgen om met hun mobiele telefoon de beleving te optimaliseren.â€

De andere eventpartners zijn Jumbo, Talpa, pon en VolkerWessels. Heineken is naampartner. Het F1-festijn gaat officieel ‘Heineken Dutch Grand Prix’ heten.

Vorig bericht Winnaar aanbestedingsprocedure herontwikkeling Hoogstraat Edam bekend
Volgend artikel F1 terug in Zandvoort en provincie nog enthousiaster

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland