ICT

Binnenkort start Glaspoort met de aanleg van glasvezel in Schagen

Aanleg van glasvezelaansluiting is kosteloos

Binnenkort start Glaspoort met de aanleg van glasvezel in Schagen

Foto: Glaspoort

Schagen,
De gemeente Schagen wordt aangesloten op glasvezel. Glaspoort start eind januari 2023 met de aanleg. Het doel is om in het tweede kwartaal van 2024 vrijwel alle woningen aangesloten te hebben op het snelle glasvezelnetwerk. 

 

In totaal worden ruim 6.500 woningen in de dorpen Burgerbrug, Callantsoog, Dirkshorn, Groote Keeten, Oudesluis, Petten, Schagerbrug, Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Sint Maartensvlotbrug, ’t Zand, Tuitjenhorn en Waarland voorzien van glasvezel. Zo kunnen de inwoners van de gemeente Schagen ook gaan genieten van supersnel internet.  De werkzaamheden starten in Callantsoog aan de Abbestederweg en worden verricht door aannemer Kodar. De voorbereidingen zijn in volle gang en de komende weken worden de eerste bewoners per brief geïnformeerd.

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “Wij leggen in de gemeente Schagen glasvezel aan zonder dat dit afhangt van een minimaal aantal deelnemers. Daarnaast bieden vele bekende serviceproviders zoals KPN, Youfone, Budget, Solcon en Freedom Internet hun diensten aan via ons netwerk, waardoor de keuzevrijheid voor de inwoners van de gemeente Schagen sterk verbeterd!’

Kosteloze glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort

De aanleg van de glasvezelaansluiting is kosteloos. Er zijn dus geen kosten verbonden aan het geven van toestemming voor de aanleg. Ook inwoners die al een glasvezelaansluiting hebben, kunnen toestemming geven. Daarnaast zijn inwoners niet verplicht om een abonnement af te sluiten. Indien zij meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel.

Vorig bericht RPC Noord-Holland sluit aan bij landelijk bestel en wordt PVO Noord-Holland
Volgend artikel Opkomst van een bank-trojan-dropper in Google Play

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland