Bas Koeten Racing wint NHN Business Award ‘22: “Niet de coureurs, maar het team zelf op het podium!”

In de categorie 'MKB klei:n' "de meest inspirerende ondernemer’ in de regio"

Bas koeten racing wint nhn awards WijNoordHolland

Eind oktober werden in de Cultuurkoepel in Heiloo de jaarlijkse NHN Business Awards uitgereikt. Bas Koeten mocht namens Bas Koeten Racing de bokaal in de categorie ‘MKB Klein’ in ontvangst nemen. Daarmee mag hij zich ‘de meest inspirerende ondernemer’ in de regio noemen: een kroon op het werk!
Voor Bas Koeten Racing uit Westwoud is deze erkenning extra bijzonder. Bas Koeten: ‘Op het circuit weten wij met ons team keer op keer topprestaties neer te zetten en staan we regelmatig op het podium. Voor deze award was topsnelheid nu niet van belang, maar juist hoe effectief we met elkaar binnen de organisatie samenwerken, welke rollen de energietransitie en duurzaamheid spelen en hoe wij ons steentje daar aan bijdragen. Om nu als bedrijf in zijn geheel beoordeeld te worden én in de prijzen te vallen, dat is buitengewoon!’

De hoogste cijfers werden gescoord in ‘Innovatie’ en ‘Ondernemerschap’. En ook het feit dat er in de laatste periode flinke stappen zijn gezet op het gebied van verduurzaming van het bedrijf bleven niet onopgemerkt. Verder vielen de jury vooral de passie en professionaliteit voor het race-vak en de uniciteit van het bedrijf op.

Een seizoen vol podiumplaatsen!

Naast deze Business Award, was ook het afgelopen raceseizoen wederom zeer verdienstelijk. Het jaar startte met de titel in het Winterkampioenschap 2021-2022, waar rijders voor de Westfriese equipe Bernhard van Oranje en Maxime Oosten de trofee van P1 overall in ontvangst mochten nemen. In de internationale 24h Series had het team een partnership met het Spaanse team Monlau/BBR en ook daar mocht aan het einde van het seizoen de hoogste trede beklommen worden, na successen in Dubai, Italië, België, Portugal en Spanje.

De seizoensafsluiters van de nationale kampioenschappen BMW M2 Cup, Ford Fiesta Sprint Cup en de Supercar Challenge werden verreden tegelijk met de award-ceremonie van de NHN Business Awards. In de eindstand van het zwaar bevochten kampioenschap BMW M2 Cup bezetten coureurs van Bas Koeten Racing zowel de eerste (Maxime Oosten) als tweede plaats (het drietal Dante/Jop Rappange en Dirk Warmerdam). Overigens is dit het tweede jaar op rij dat het Westfriese team de kampioenschapstitel in deze cup binnenhaalt. Vorig jaar was dat met de 17-jarige Colin Caresani.

Debutant in de Ford Fiesta Sprint Cup Sen Roodenburg pakte de kampioenstitel in de juniordivisie na een spannend strijd in de laatste race van het seizoen. Tegelijkertijd werd in de seniordivisie Stefan Barewijk kampioen. Ook hij is aan Bas Koeten Racing verbonden: zijn auto wordt gerund door studenten van Technova College, onder supervisie van de specialisten van Bas Koeten Racing. Laurens de Wit besliste met de 350pk sterke Cupra TCR van het team uit Westwoud, de eindstand van de Supercar Challenge. Hij mocht eveneens de grootste beker in ontvangst nemen!

Internationaal succes

Tot slot was de deelname aan de TotalEnergies 24 Hours of Spa ook een van de hoogtepunten van dit seizoen: de grootste GT3-race ter wereld! Hét bewijs dat men ook op internationaal niveau niet meer om het Westfriese team heen kan. Jelle Koeten: ‘Wij zijn Europees partner van het Canadese ST Racing. Voor hun nieuwe BMW M4 GT3 verzorgen wij preparatie, transport, logistiek én nemen wij een deel van de organisatie van een evenement op ons. Het is voor hen prettig om dergelijke werkzaamheden te kunnen uitbesteden aan een partner en te vertrouwen op onze jarenlange Europese ervaring. Dikwijls schakelen zij ons ook in voor additionele tracksupport tijdens een race, zo ook tijdens deze 24 uur van Spa. Een waanzinnig evenement van wereldformaat, waarbij we helaas geen podium behaalden, maar waarbij meedoen an sich al laat zien hoe we groeien!’